Kvitfjell.

Dette må du vite om våre fjellsider

KVITFJELL, Bor du i en av våre tre fjellsider er det noen ting du må og bør være ekstra oppmerksom på, burde vite og kan glede deg over!

I Kvitfjell er vi heldige, vi har tre fjellsider med magisk ski og moro. Alt fra råe sorte løyper, du vet de løypene verdenseliten suser nedover rundt World Cup-tider, men vi har også masse familievennlige løyper, skogsområder med barneløyper. eventyrskog, frikjøringsområder, parker, race løyper for små og store i tillegg til et ganse unikt og fantastisk langrennsnett innover fjellet. 

Se løypekart her

Våre fjellsider

Hos oss er det som nevnt tre fjellsider. Det er Mellomstasjonen/østsiden, den du ser fra E6, Vestsiden, eller solsiden som mange kaller den, og den tredje, nyeste og siste fjellsiden, som er Varden. Hit kommer man seg med gondol over fra Skitorget, eller man kan skøyte imellom. I Varden ligger dessuten fjellandsbyen, eid av Alpinco, samt restaurant og frikjøringsområdet, Pudderskogen.

Under kan du lese mer inngående om hva du finner av magi i de ulike fjellsidene samt ting det er lurt å huske på!

Yttersvingen, Kvitfjell. Foto: Alpinco.

Mellomstasjonen/østsiden - greit å vite

På Mellomstasjonen/øst har man flere muligheter å velge mellom når det gjelder overnatting. Man kan bo på spa- og fjellhotellet, Gudbrandsgard, i hytter på for eksempel, Gudbrandsgard Hyttegrend eller man kan sjekke ut øvrige bookingmuligheter gjennom vår utleie, HafjellKvitfjell Booking

Det er flere restauranter her, både inne på selve hotellet, under hotellet der man finner Mett Restaurant, Fôr som ligger like ved parkeringsplassen i tillegg til at det ligger en enkel matbutikk, Børson i etasjen under Fôr. 

Se alle spisesteder her

En annen viktig ting å nevne om Mellomstasjonen og østsiden er Koia. Utvilsomt landets triveligste afterski i en liten koie fra 1500-tallet eid av Lars Harsheim. Ingen glemmer en tur på Koia!

Les mer om Koia

Det er masse parkeringsmuligheter og plass til mange her på Mellomstasjonen og parkering er gratis. Merk at hotellet har egen parkering rett foran sitt hotell, her er det også mulighet for å lade el-bil. For å lade laster man ned en app og legger inn betalingskort og så videre.

Det er også verdt å nevne at utfortraseen (1a) til World Cup (WC) går i denne fjellsiden og ned til målområdet. I oppløpet til WC, cirka fire uker før, og underveis, vil deler av traseen i perioder være stengt. Under selve rennet vil naturligvis hele traseen være stengt og det vil være alternative ruter inn og ut av løypen.

En viktig ting å merke seg uansett hvilken fjellside du bor i. Husk å beregne tid til å rekke siste heis hjem til den fjellsiden du bor i. Det er ingen transportmetode utover heisen etter klokken 16.00 og heisens stengetid. Dette er spesielt viktig å huske på om du er på Koia eller øst og bor på vest, eller enda mer, bor på Varden. Da er du avhengig av flere stolheiser for å komme deg tilbake til hytta.

Koia

 

Vestsiden - greit å vite

På vestsiden finner man et svært variert løypenettverk av både bratte og ikke så bratte løyper. Det ligger barneområde her, samt park. I tillegg til det ligger vår eget World Cup mini race her. 

Sjekk løypekartet vårt her om du er usikker på hvor du befinner deg. 

Vestsiden byr på mye forskjellig innen serveringstilbud. Tyrihansturnet er svært kjent og besøkt av flere tusen hver vinter. Det idylliske tunet byr både på vanlig lunsjservering i hovedhuset, mens i de tre andre stabburene ute på tunet finner man afterski, fine dining og pizza. Påsken på tunet er ganske legendarisk og anbefales for de aller fleste! Ellers finner man Gondolen Fjellbistro i bunn av Skitorget ved siden av Sport1 Kvitfjell, skiutleie og gjestesenter. 

I første etasje av leilighetsbygget, Yttersvingen, finner man Hev Vestsiden Deli. En delikatesse og kolonial som selger av fra kokt hummer, nybakte kanelboller fra Lom Bakeri til deilig og fersk kaffe og barista. 

Parkering på vestsiden skjer ved Skitorget. Her er det masse parkering og det er gratis. Like før Skitorget, om man kommer sør fra, ligger det også en miljøstasjon på venstre side. Bruk den! VI er veldig opptatt av å ta vare på fjellet og holde det rent <3 

En viktig ting å merke seg uansett hvilken fjellside du bor i. Husk å beregne tid til å rekke siste heis hjem til den fjellsiden du bor i. Det er ingen transportmetode utover heisen etter klokken 16.00 og heisens stengetid. Dette er spesielt viktig å huske på om du er på Koia eller øst og bor på vest, eller enda mer, bor på Varden. Da er du avhengig av flere stolheiser for å komme deg tilbake til hytta.

Tyrihanstunet, Kvitfjell.

Varden - greit å vite

Varden er vår tredje fjellside. Man kommer seg hit med bil helt til toppen, eller man tar gondolen over fra Skitorget og stolheis opp til toppen av Varden fra bunn.

Det er viktig å huske at dersom du er andre steder i fjellet og skal helt til Varden igjen må du planlegge tiden det tar å heise over. Det er ingen annen transportløsning i mellom fjellsidene. 

Sjekk åpningstider for Kvitfjell her

I Varden er det store, brede og veldig snille løyper. Det er en egen eventyrskog her, med utskjærte figurer og morsomme elementer, kalt Vardenskogen. Pudderskogen frikjøringsområde ligger også tilgjengelig fra du sklir av stolheisen og tar rett til venstre. 

Langrennsløpene er også lett tilgjengelig fra Varden. Bor du i fjellandsbyen kan du enkelt rusle over og inn i sporet, eller man kan kjøre bil opp til Varden restaurant og parkere på nedsiden for å gå fra her. Man kan også ta stolheisen fra bunn i Varden og skli rett inn i langsrennsmekka. Herfra kan man gå milevis innover helt utrolig flott landskap. Man kan gå helt til Skeikampen, Gålå, Fagerhøi med mer.

Se Skisporet.no for mer detaljer info og alltid oppdatert løypestatus.

I bunn av Varden, rett ved påstigning av stolheisen (Vesleseter Express), ligger også varmestua Fossen. Her kan man nyte medbrakt mat, booke seg inn for gruppemøter/grupperom eller få kjøpt mat og drikke i maskiner inne i lokalet. Fossen er bygd på bergvarme og en av Alpincos nyeste byggeprosjekter. vi anbefaler alle en tur innom her!

Les mer om Fossen