Møt Jøkukl, maskoten i Kvitfjell

KIDS Kvitfjell: Møt Jøkul

Hei, jeg heter Jøkul!

 

KIDS Kvitfjell - Jøkul

For lenge, lenge siden, da verden var dekket av is og snø, bodde det mystiske snømonstere i den norske fjellheimen. Disse snømonstrene, eller Yetier som de ble kalt, var store pelskledde skikkelser som kunne se skumle ut, men som egentlig bare var snille.

Men en dag begynte isen å smelte og hele verden forandret seg. Fjellene ristet og store snøskred skylte over landskapet og badet verden i en tåke av snø og is. Og når fjellene stoppet å riste og snøen endelig la seg, var alt helt stille og alle Yetiene hadde reist av sted. Det vil si alle bortsett fra èn, den lille Yetien Jøkul. Han ville ikke fra det hvite fjellet.

Derfor bor Jøkul den dag i dag i Kvitfjell og er vår aller beste fjellvenn.

Jøkul bor i en vakker snøhule med store glitrende istapper som henger fra takhvelvingen og reflekterer sollyset utenfor. Selv om han elsker snøhulen sin, elsker han også å være ute på ski. Det er nemlig sånn med Kvitfjell, at man av og til kan finne store fargerike diamanter gjemt under snøen. Ingen vet helt hvor de kommer fra, eller hvorfor de er der, men Jøkul har med tiden blitt veldig opptatt av å finne disse diamantene. Og hver gang han finner en, drar han ivrig tilbake til hulen sin, og med en liten ishakke knuser han diamantene og gjør dem om til glitrende diamantstøv. Dette diamantstøvet er det mest verdifulle Jøkul har, og hver gang månen står høyt på himmelen, klatrer han opp på den øverste toppen i Kvitfjell og sprer diamantstøvet ut i vinden. Diamantstøvet laver ned over Kvitfjell og får snøen til å glitre i lyset fra månen, slik at fjellet i seg selv blir lysende i mørket. På den måten sørger Jøkul for at det alltid er glitrende snø i Kvitfjell.

Men Jøkul er såvidt vi vet, den siste Yetien i Kvitfjell. Og det kan jo til tider bli litt ensomt for en liten yetigutt, men heldigvis for Jøkul har menneskebarna kommet til Kvitfjell! Han elsker å kjøre ski med bara på glitrende diamantsnø og dessuten blir han alltid veldig varm om hjertet om du gir han en klem. 

Jøkul er en liten Yeti med hjertet i hånden som alltid ønsker å få en venn eller to. For hvem vet, kanskje de nye vennene hans kan hjelpe ham å finne snødiamantene sånn at snøen i Kvitfjell kan fortsette å glitre...?

Vår maskot, Jøkul, kan du møte i Kvitfjell hele vinteren. Han liker seg spesielt godt i familieområdene våre, KIDS Skitorget og KIDS Gudbrandsgard.