Foss kvitfjell

Sommeraktiviteter i Kvitfjell

I sommer kan du nyte fjellturer til fots og på sykkel, åpen sportsbutikk på Vestsiden, en bedre lunsj på Tyrihanstunet og mye mer. Bad i friske fjellvann, lei kano og utforsk koselige Landsbyen Ringebu. 

 

Ut på tur

I Kvitfjell og området rundt er det mye fint turterreng i flott natur, som passer for enhver. Langs Peer Gynt stien finnes det mange muligheter for korte til lange turer, hvis ikke du ønsker å prøve deg på hele turen som er på 90 km.

Se turforslag som

  • Peer Gynt-stien
  • Høgkleiva
  • Olavskilden
  • Flyvraket
  • Kvitfjelltoppen
  • Med mer

Se flere turforslag

 

 

Ut på tur Kvitfjell

 

 

 

Fiske Kvitfjell sommer fiskekort

 

Fiske

I området rundt Kvitfjell ligger det flere idylliske fiskevann. Husk å kjøpe fiskekort!

Fiskekortet gir tilgang til ca. 30 fiskevatn og over 120 km med bekker og elver i statsallmenningene i Ringebu.

Her kan du kjøpe fiskekort

Bade

Raudskuttjønnet
Dette badevannet ligger i Raudskuttvegen på vei mot toppen av vestsiden. Et flott badevann som er enkelt både å se og finne. Dessuten er det en liten bru over en bekk her som er perfekt utgangspunkt for en solstol eller et bad.

Kjørende: kjør opp Raudskuttvegen fra Kvitfjell Vest. Denne vegen finner dere ved å fortsette rett fram forbi Skitorget og Yttersvingen, og fortsetter rett opp de svingete bakkene. Tjønnet finner dere helt på toppen av vegen, på høyre side. 

Gående: man kan gå opp Raudskuttvegen, eller ned, alt ettersom hvor man bor, og finne tjønnet rett ved vegen på toppen av Raudskuttvegen.

Bjønnlitjønnet
Utrolig flott badevann med flott utsikt rett opp på selveste Kvitfjellet! Vannet her oppe er så klart at man nesten kan ta på fiskene under vannet.

Gående: det enkleste er å gå opp Bjønnlitjønnvegen. En bratt tur om man starter nede ved Skitorget på vestsiden, men med god belønning. Bor man i Bjønnlia er det enkeltå finne, i enden av Bjønnlitjønnvegen. 

Bånsetra og demningene
Kjør ned til vestsiden mot Fåvang, på bilveien mellom Fåvang og Tretten. Kjør videre oppover og passér en automatisk bom. Her er det mulighet for fine fotturer, sykkelturer, badeplass og fiskeplass. 

Bånsetra: Her kan du gå til Bånseterkampene for en liten tur, og hele veien til Skeikampen via Prestkampen for en lengre tur.
Demningene: består av 3 dammer hvor det er fint å bade og fiske. Her er det også en gapahuk.

Svarttjønnet
Fint turmål med bade- og fiskemuligheter.

Kjørende: Du kan kjøre opp ved miljøstasjonen på Mellomstasjonen, forbi en bom (ca. 50kr). Videre kjører du mot Nysetra (ikke Ormsetra) og følger veien rett frem gjennom jordene. Det er parkering ved et langrennskilt. Deretter er det en ca 5 minutters gåtur nedover. 

Gående: det er mulig å gå ned fra Kvitfjelltoppen, over Hestknappen eller langs hestknappen ved å følge langrennssporene.

 

 

Landsbyen ringebu nedenfor Kvitfjell

Landsbyen Ringebu

En kort kjøretur fra Kvitfjell, finner du sjarmerende Landsbyen Ringebu. I den koselige gågata finner du den blant annet kafeen Hev med bakevarer fra bakeriet i Lom, Annies Pølsemakeri og restaurant, sportsbutikker som Sport 1 og Værfast, klesbutikker, bokhandel, garnbutikk, dagligvare, apotek, optiker og deilig hjemmelaget sjokolade fra Oh la la. 

Landsbyen Ringebu er verdt et besøk eller flere!

Oktagon

Dette må være Gudbrandsdalens best skjulte perle, på tross av at den er så enkel å finne. Oktagon er et kunstverk som ligger på Harpefoss, rett ved avkjøringen til Gålå fra E6.

Arkitektene Rintala/Eggertsson har sammen med 18 arkitektstudenter laget to installasjoner ved Klokkarstranda. Verket har fått navnet Oktagon og begge delene har en åttekantet form, laget i tre. 

Ifølge Visit Lillehammer sin introduksjon av verket, skal de to åttekantene introdusere en sluttet, geometrisk form i naturen. Den er med på å samle mennesker rundt to naturelementer; ild og vann.

Installasjonen ved Strandtjønn er en slags gangbane som introduserer en lukket og konsentrert «reise» i kontrast til den lineære reisen gjennom Gudbrandsdalen. På Hella er den oktagonale konstruksjonen hevet opp for å danne et rom med glimt ut mot Lågen og skogen omkring, men også for å rette blikket oppover mot himmelen.

Dette kunstverket bør alle få med seg i sommer. Det ligger kun 17 minutters kjøretur fra Kvitfjell, litt ettersom hvor i fjellet man bor, men det er ingen stor sak å komme seg hit eller finne fra. 

Kjørende: kjør ned til E6 fra Kvitfjell, uansett hvor i fjellet du bor. Kjør mot Harpefoss. Like etter den flotte, nye brua over Lågen og etter tunnelen, ta av på avkjøring 92, skiltet mot Gålå. Ta deretter høyre ned Gålåvegen i rundkjøringen. Ta andre avkjøring igjen til høyre ned mot Lågen og Klokkarstranda. Fra her er det skiltet inn til Oktagon-verket. Det er knapt 200 meter å gå inn. God opplevelse!

Les mer om Oktagon her

 

Oktagon i Harpefoss

 

 

Oktagon sommer Kvitfjell
Padle kano i sommer i kvitfjell

Kanoutleie

Det er mulig å leie kano eller båt via Landsbyen Ringebu og Ringebu Fjellstyre. Lågen er et flott utgangspunkt og et skikkelig padleeldorado. Det er også flere fjellvann som er flotte å bruke for både båt og kano. 

Utleie av båter i statsalmenningene, Ringebu Fjellstyre: 61283112 eller 61283113

Venabygdsfjellet har også mange flotte elver og vann man kan padle på. Dessuten er det flotte fiskemuligheter. Trenger man å leie enten båt eller sykkel kan man leie dette på Venabu Hotell.

Les mer her

Gudbrandsgard Hotell åpner 5. august

Hotellet åpner til høsten både for konferansegjester og for private gjester. 

Prøv for eksempel Ut på tur-pakken for deg som ønsker å kombinere en avslappende helg på fjellet med aktiviteter og gode matopplevelser. Her kan du nyte en god og energirik frokost og smøre med deg en matpakke før du utforsker Kvitfjell til fots eller på sykkel. Etter dagens aktiviteter kan du trekke deg tilbake foran peisen med deilige forfriskninger, slappe av ved bassenget og nyte en 3-retters middag i Gildestua. 

Ut på tur-pakken

Høstkonferanse på fjellet
Gudbrandsgard Hotell har en nylig renovert konferanseavdeling med innbydende og moderne uttrykk. Gudbrandsgard har møterom i forskjellige størrelser og teknisk utstyr som tilfredsstiller dagens behov. Hotellets konferanseavdeling vil sørge for personlig oppfølgning og god service. 

Les mer om høstkonferanse på fjellet

 

 

Gudbrandsgard sommer

 

 

 

Hafjell Bike Park

 

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling. Konseptet går ut på å bruke skiheisene for transport opp, og så sykle nedover bakkene på samme måte som når man står på ski eller brett om vinteren. Våre 18 spesialbygde løyper slynger seg nedover skogen som omringer alpinbakkene, og har morsomme elementer tilpasset alle ferdighetsnivåer. Likevel anbefaler vi at barna bør ha fylt 8 år for å sykle downhill. De minste barna kan utfolde seg i vår nye pumptrack på Mosetertoppen samt leie sykler med famiien og stisykle innover fjellet.

Downhill-løypene er rangert fra grønn til sort vanskelighetsgrad, hvor grønn er det letteste, og sort er for de mer drevne syklistene.

Finn ut mer om Hafjell Bike Park!

 

Hunderfossen Familiepark

40 min kjøretur unna Kvitfjell ligger Hunderfossen Eventyrpark. Med sine 250.000 besøkende gjester i løpet av en sommer, en Hunderfossen en av Norges best besøkte turistattraksjoner. Her er det noe for hele familien, store som små. 

I Eventyrparken er det mer enn 60 flotte attraksjoner og severdigheter for hele familien sammen, og for flere dager til ende. Den spesielt rolige og fine stemningen i parken gjør at både barn, besteforeldre og barnebarn trives sammen her.

Hunderfossen

Hunderfossen Hafjell Kvitfjell

 

Varden restaurant kvitfjell

 

 

Varden restaurant

Varden Restaurant har åpent for arrangementer i sommer som konfirmasjoner, minnestunder eller andre anledninger. Det er også mulig å få kokk på hytta i sommer.

Forespørsler kan sendes til [email protected]

RAFTING I SJOA

Sjoa er kjent som Norges og en av verdens beste raftingelver. Her kan du oppleve spenning på elva i fantastiske omgivelser. Rafting passer for de fleste som liker fart og moro, fra de litt større barna og oppover. Det er også mulig å prøve seg på juving, elvebrett og mange andre spennende aktiviteter. Sjoa ligger ca 1 times kjøretur unna Kvitfjell.

Les mer om rafting i Sjoa her 

Sjoa Rafting

 

Aktiviteter Hafjell lillehammer

 

 

Aktiviteter i Lillehammerområdet

Ikke alle aktiviteter og opplevelser passer for lillesøster på 4 år, og ikke alle aktiviteter faller i smak for storebror på 12 år. Her finner du aktiviteter tilpasset små og store barn. 

Aktiviteter for hele familien