Badeplasser

Badeplasser i Kvitfjell

Det er mange fine badeplasser i Kvitfjell som egner seg til en kjapp dukkert etter en løpetur eller som badeplass til familien.

Raudskuttjønnet

Dette badevannet ligger i Raudskuttvegen på vei mot toppen av vestsiden. Et flott badevann som er enkelt både å se og finne. Dessuten er det en liten bru over en bekk her som er perfekt utgangspunkt for en solstol eller et bad.

Kjørende: kjør opp Raudskuttvegen fra Kvitfjell Vest. Denne vegen finner dere ved å fortsette rett fram forbi Skitorget og Yttersvingen, og fortsetter rett opp de svingete bakkene. Tjønnet finner dere helt på toppen av vegen, på høyre side. 

Gående: man kan gå opp Raudskuttvegen, eller ned, alt ettersom hvor man bor, og finne tjønnet rett ved vegen på toppen av Raudskuttvegen.
 

Bånsetra og demningene

Kjør ned til vestsiden mot Fåvang, på bilveien mellom Fåvang og Tretten. Kjør videre oppover og passér en automatisk bom. Her er det mulighet for fine fotturer, sykkelturer, badeplass og fiskeplass. 

Bånsetra: Her kan du gå til Bånseterkampene for en liten tur, og hele veien til Skeikampen via Prestkampen for en lengre tur.
Demningene: består av 3 dammer hvor det er fint å bade og fiske. Her er det også en gapahuk.

Svarttjønnet

Fint turmål med bade- og fiskemuligheter.

Kjørende: Du kan kjøre opp ved miljøstasjonen på Mellomstasjonen, forbi en bom (ca. 50kr). Videre kjører du mot Nysetra (ikke Ormsetra) og følger veien rett frem gjennom jordene. Det er parkering ved et langrennskilt. Deretter er det en ca 5 minutters gåtur nedover. 

Gående: det er mulig å gå ned fra Kvitfjelltoppen, over Hestknappen eller langs hestknappen ved å følge langrennssporene.

 

 

Bjønnlitjønnet

Utrolig flott badevann med flott utsikt rett opp på selveste Kvitfjellet! Vannet her oppe er så klart at man nesten kan ta på fiskene under vannet.

Gående: det enkleste er å gå opp Bjønnlitjønnvegen. En bratt tur om man starter nede ved Skitorget på vestsiden, men med god belønning. Bor man i Bjønnlia er det enkeltå finne, i enden av Bjønnlitjønnvegen.