Sykling i Kvitfjell

I Kvitfjell finnes sykkelmuligheter som passer for alle. Fra fine grusveier til stier for de mer erfarne. Der kan du blant annet nyte utsikten over Rondane og oppleve Peer Gynts rike fra sykkelsetet. 
 

Se stor versjon av sykkelkartet her

Lei elsykkel

Sport1 på Skitorget vestsiden leier ut el-sykkel i sommer og høst. Fredag til søndag alle uker frem til 14. oktober, samt mandag til lørdag i uke 40 og onsdag til lørdag i uke 41.

Lei din sykkel her

Guida turer på sykkel

Værfast arrangerer guida sykkelturer på sti i Ringebu. I sommer er det flere arrangementer og kurs.

I tillegg kan de arrangere private turer på forespørsel.

Les mer på nettsiden til Værfast! 

Sykkelruter i Kvitfjell

Digeråsrunden

Turen passer godt for en lett treningstur eller en opplevelsestur for hele familien i ytterkanten av Peer Gyntriket. Total distanse: 26,5 km. Total stigning: 494 m

  • Total stigning: 494 m
  • Total distanse: 26,5 km
  • Total stigning: 494 m
  • Start-stopp: Gudbrandsgard Hotell

Ruta går i lett og nydelig fjellterreng på fin fjellvei, traktorveg og gammel ferdselsveg gjennom fjellskogen og åpne setertufter.

Runden om Digeråsen er en fin forlengelse av Gumpenruta. Kommer man fra Gumpen, får man Digeråsen rett foran seg. Ta inn første traktorveg som går i nordvestlig retning. Ruta skrår oppover på nordsiden av Digeråsen gjennom fjellskogen. Landskapet åpner seg på toppen med gamle setertufter og beitemark, og man får et fantastisk skue vestover mot Vendalshøgda og Gausdalsberga. Et blikk nordover og man får øye på Gumpenberga, de bare bergknollene som stikker godt synlig opp av fjellskogen, som er spesielt for denne delen av området. Med god fart gjennom seterlandskapet kommer man ned til Vendalen. Ta sørover igjen på fin grusveg mot Fagerhøi. Det flotte landskapet er en fryd for øye og man tråkker litt ekstra på mot Vendalsvannet. Vannet er en idyllisk perle og et naturlig stoppsted for å beskue naturen før man tar inn på setervegen akkurat ved munningen av vannet. Setervegen går over til en større og fin sti som er fantastisk fin å sykle på både for mosjonisten eller hele familien. Gjennom lettkupert terreng går vegen gjennom lun fjellskog og forbi noen idylliske tjern. Med litt mot tråkker man over Vangsbekken og opp en liten kneik før man tråkker lett videre på fin sti nedover og inn i kulturlandskapet på Svinslåa. Med utgangspunkt Gudbrandsgard tråkker man den fine grusvegen opp en liten bakke for så å få en behagelig utforkjøring, før man runder på nedsiden av Hestknappen og tilbake på østsiden av Kvitfjell.

Storfjellet

Denne ruta passer godt for de mer erfarne syklistene som vil oppleve en fantastisk tur kombinert med utfordrende og teknisk sykling i forskjellige terrengtyper. Det anbefales å ta ruta slik den er beskrevet. Total distanse 38,6 km. Total stigning 1033 m.

•   Total distanse: 38,6 km
•   Total stigning: 1033 m
•   Start-stopp: GudbrandsGard Hotell

Med utgangspunkt I Gudbrandsgard følger man sykkelskiltene fram til Svinslåa. Deretter blir det godt med utforbakker og stor fart på fin fjellveg sørøstover ned mot Kvitfjell vest. Følg deretter setervegen mot Veslesætra og Myrsætra over den brusende elva Svinåa. Her begynner de harde motbakkene på fin grusveg. Det anbefales å ta den røffe traktorvegen rett opp til Veslfjellet. Vel oppe på snaufjellet får man skikkelig panoramautsikt tilbake mot Kvitfjell vest og deler av Rondane. Med lette tråkk innover fjellet går vegen helt inn til Skardbua. Her er man inne på sykkelnettet til Skeikampen og har mange muligheter for teknisk sykling enten til Skeikampen eller Fagerhøi over Slagsfjella. Ruta går videre opp den bratte lia opp mot Svartvatnet og videre innover på liten men særdeles fin og smal sykkelsti som byr på god teknisk sykling. Denne delen av Peer Gynt riket er et fantastisk eldorado for den sykkelfrelste. Herlig underlag på smale og svingete stier samt en gedigen utsikt mot Rondane i nord. Vel forbi Svartvatnet tar man av på ny sti østover på nordsiden av Båndseterkampen. Følger denne ca en kilometer før den lille stien knekker sterkt nedover i dalen mot Myrsætra. For den modige går det greit å sykle hele vegen, men vær litt påpasselig i det bratte terrenget. Etter et par kilometer kommer man inn i fjellskogen igjen og inn på traktorveg ned mot Myrsætra. Her går ferden raskt nordover igjen, over sadelen og ned mot Kvitfjell vest. Den siste biten opp igjen til Svinslåa og tilbake til Gudbrandsgard er avslappende etter de tekniske utfoldelsene ved Storfjellet.

Gumpenrunden

Ruta er en fin familietur med enkle utfordringer i et vakkert fjell- og seterlandskap. Total distanse er 21,5 km. Total stigning 386 m.

På fine grusveger fra Gudbrandsgard hotell går vegen nordvestover i flott fjellterreng. Ruta kommer inn på en godt opparbeidet og bred sti i kupert terreng over til fjellvegen mellom Svinslåa og Nysætra. Ta til høyre mot Nysætra og man får noen slake utforbakker mot Nysætra og kjempeutsikt inn i Rondane. Runden fortsetter videre mot Ormsætra, men tar av i krysset mot Breidstultjønnet. Her fortsetter ruta videre på gammel ferdselsåre over til Gumpen. På bred og historisk sti går ferden ned mot Gumpen. Noen tekniske og bratte partier, men ikke verre enn at det er en fin familietur. Vel nede ved vannkanten og Gumpen er en perle av en rasteplass. Ruta går nå sørover. Gammel traktorveg fører ruta videre mot Svinslåa mellom Digeråsen og Storhaugen. Her er det muligheter til å ta noen alternative og lengre ruter mot Gålå eller rundt Digeråsen og Vendalen. Den som vil inn på mer teknisk rute kan ta til venstre på liten sti opp og over Storhaugen. Den gamle traktorvegen går over til grusveg som fører ruta til Svinslåa. I vakre og gamle seteromgivelser har man et flott skue ned til Kvitfjell vest, Slagsfjella og Storfjellet i sør. Fra Svinslåa følger man setervegen tilbake mot Nysætra med utforkjøring i lett terreng tilbake til utgangspunktet Gudbrandsgard hotell.

Skardbua – Fagerhøi

Denne ruta passer godt for de mer erfarne syklistene som vil oppleve en fantastisk tur med utfordrende og teknisk sykling i forskjellige terrengtyper. Ved å kombinere ruta til Storfjellet kan man få en herlig sykkelopplevelse fra Skardbua over til Fagerhøi (Se beskrivelse Storfjellet til Skardbua). Total distanse 46,7 m. Total stigning 923 m.

•   Total distanse: 46,7 km
•   Total stigning: 923 m
•   Start-stopp: GudbrandsGard Hotell

Ved Skardbua begynner terrengsyklingen på kjempefine og krevende stier som går opp mot Slagfjella og videre mot Røgnhøgda før man faller ned mot Fagerhøi. Stiene er til tider meget krevende, og gir en skikkelig utfordring for den sykkelfrelste. Noen partier kan absolutt være vanskelige og bratte, slik at man i blant må gå av sykkelen og trille enkelte partier.

Vel over snaufjellet og opp på Røgnhøgda har man fantastisk utsikt til Rondane, Synnfjellet, Jotunheimen og resten av Peer Gynt riket. Nedfarten fra Røgnhøgda og ned mot Fagerhøi byr på en herlig fartsfylt utforkjøring på smal og fin sti. Fra Fagerhøi triller man lett på veg ned til Vendalen og følger ruta om Digeråsen inn til Svinslåa og tilbake til utgangspunktet.