Article

Kvitfjell - skientusiastenes vinterparadis

45 minutter nord for Lillehammer ligger Kvitfjell, skientusiastenes vinterparadis. Her finner du utfordringer og skiglede for alle nivåer; enten du vil bryne deg på den olympiske utforløypa eller om du ønsker å legge dine første skiopplevelser i et av våre familieområder. Vestsiden er et perfekt utgangspunkt for barnefamilier; her  er det enkel adkomst fra E6 og nytt servicebygg med, skicafe, skiutleie og sportsbutikk.

 

Skientusiastenes vinterparadis

Kvitfjell er et komplett og snøsikkert skianlegg med skiutfordringer for alle nivåer.  Anlegget er gjerne det første alpinsenteret til å åpne løypene om høsten og av de siste som stenger i slutten av april.  Kvitfjell ble kåret av Norges største avis, VG, til landets beste alpinanlegg for alpinister. Nøkkelen til suksessen er å tilby skiopplevelser på øverste hylle. Over 100 snøkanoner og det samme crewet som preparerer til de årlige WorldCup-rennene, sørger for at du alltid kan glede deg til å føle perfekt, nypreppet snø under skiene.

 

Barnas Kvitfjell - Junior skipatruljen og snørøverne

I Kvitfjell kan barna leke seg til ferdigheter og kunnskap, gjennom ”Junior Skipatruljen” og våre to barneområder. I Snørøverland kan små snørøvere dra på skattejakt og teste snørøverskutene, men pass deg for snørøverkanonen! Selve Snørøverfortet er også hovedkvarteret til ”Junior Skipatruljen”, banden som holder øye med hva som skjer skianlegget. Unge skipatruljører får egen vest, walkie talkie, klistremerke og et fordelskort som gir tilbud på varm drikke på serveringsstedene. Barneområdet på vestsiden er utvidet med ny båndheis og får nye grillhytter til neste sesong. Der finnes også Barnas World Cup og Kvitfjellparken vest.

 

Cafeer, afterski og luksus

Langs løypene byr Kvitfjell på hyggelige cafeer og afterskisteder med personlighet. Velg mellom steder som Tyrihanstunet, Koia, Plaza eller Ski Inn Diner på Vestsiden. Midt i bakken troner et av landets beste og mest særpregete hoteller; GudbrandsGard. Med svømmebasseng, nattklubb, spisesteder og spaavdeling har du alt du trenger for å skjemme deg selv bort i røff luksus.

 

Service og langrenn

Fra toppen av Kvitfjell brer løypenettet seg utover både øst og vestsiden. Hver fjellside har sin egen skiutleie og sportsbutikk. Med skiskolens dyktige instruktører kan du la dine barn få sine første alpine skiopplevelser eller selv finpusse teknikken. Og har du lyst til å la alpinskiene hvile kan du nyte unik natur og velge fritt i 600 km preparerte langrennsløyper i den norske fjellheimen.

 

Fakta om Kvitfjell

  • 29 km alpinløyper
  • 2 Terrengparker
  • 2 KIDS familieområder
  • 25 Løyper, 11 blå, 5 grønne, 6 røde, 3 sorte
  • 12 heiser; 3 stolheiser, 2 T-kroker, 4 tallerkenheiser, 3 rullebånd
  • Toppstasjon 1039 m
  • Høydemeter 854 m
  • 2,6 km flombelyste alpinløyper
  • 600 km preparerte langrennsløyper i nettverket