Om Kvitfjell

Snøsikre Kvitfjell Alpinanlegg er skientusiastenes førstevalg.

Kvitfjell ligger i Fåvang, Ringebu kommune i Innlandet fylke. Lokalisert kun 40 minutter nord for Lillehammer, med løyper i hele spekteret fra barneområder til svarte løyper med olympisk standard. Alle tre fjellsider har et bredt utvalg hoteller, hytter, leiligheter, restauranter og alpinbakker for alle.

Fred og ro, flere kilometer med nypreppede løyper og frikjøringsområder der du kan rendyrke skikjøringen din uten kø og mas. På fjellet i Gudbrandsdalen ligger snøen trygt. Kvitfjell alpinanlegg er blant de første skistedene som åpner hvert år, og blant de siste som stenger.

Kvitfjell er kjent for de grønne, brede bakkene hvor barn og nybegynnere kan boltre seg, men også de svarte løypene med olympisk standard. I disse bakkene la Kjetil Jansrud sitt grunnlag for å bli verdens beste alpinist, og hver vinter kommer han og resten av verdenseliten til Kvitfjell for å trene og kjøre World Cup.

Se filmen for å bli med på en flytur over Kvitfjells tre fjellsider. Saken fortsetter under filmen.

 

 

 

Historien

Kvitfjell Alpinanlegg ble skapt for OL i 1994. Siden da har Kvitfjell gått fra å kun være en utforløype, til å bli et fullverdig alpinanlegg med tre fjellsider og et av Norge mest populære hytteområder. 

Kvitfjell Alpinanlegg eies av Alpinco som også eier Gudbrandsgard Hotell, Yttersvingen, Hafjell Kvitfjell Booking og Hafjell Alpinsenter. Kvitfjell Alpinanlegg drifter to sportsbutikker, skiutleie og skiskole. 

Dette finner du i Kvitfjell

 • Utleiehytter, storhytter og leiligheter i Kvitfjells tre fjellsider
 • Gudbrandsgard Hotell med 2 restauranter, velvære, Skibar og Lobbybar
 • Kvitfjell Hotel med restaurant og Utsikten Bar
 • 7 restauranter ski inn/ut med selvstendige drivere
 • 2 dagligvarebutikker - Børson dagligvare og Vestsiden Deli
 • Sportsbutikker - Sport 1 Kvitfjell og Sport 1 Skitorget
 • Heiskortutsalg på Mellomstasjonen og Vestsiden
 • Kvitfjell Skiskole
 • Kvitfjell Skiutleie

Fakta

 • 34 km alpinløyper
 • 2 Terrengparker
 • 2 KIDS familieområder
 • 12 blå, 6 grønne, 6 røde, 3 svarte løyper
 • 14 heiser: 4 stolheiser, 1 gondol, 2 T-kroker, 4 tallerkenheiser, 3 rullebånd
 • Toppstasjon: 1039 m
 • Høydemeter: 854 m
 • 2,6 km flombelyste alpinløyper
 • 600 km preparerte langrennsløyper i nettverket

Pust ut

Kvitfjell er et sted for nytelse og avkobling. Foran peisen på hytta med familien, i loungen på Gudbrandsgard Hotell, i bassenget på spaet eller på en av restaurantene som serverer mat fra Gudbrandsdalens frodige fjellsider. Kvitfjell er omringet av vakker natur. Alle overnattingssteder i Kvitfjell ligger fra 600 meter over havet eller høyere, og du bor midt i snøsikre omgivelser med frisk fjelluft og stillhet på alle kanter. 

Kvitfjell er stolt av å være en frityrfri sone og byr på spennende mat på alle serveringsstedene. Det er rikholdige serveringssteder i alle våre tre fjellsider. 

Les mer om serveringsstedene våre
 

Finn overnatting i Kvitfjell

Kvitfjell for familien

I Kvitfjell er det enkelt for barna å avansere fra båndheis til skålheis, og etterhvert prøve seg på i løypene på Varden og vestsiden, og kanskje med tiden helt til Olympiabakken på Mellomstasjonen! Hele familien trives i Kvitfjell. På begge sider av fjellet finnes barneområder, med bakker og heiser godt tilrettelagt for barnas beste skiopplevelse.
Prøv løypene der barna svinger mellom myke figurer, eller lek i skogsløyper, ta båndheisen, eller bli en del av Junior skipatruljen.

Les mer om KIDS

 

 

Restauranter, matopplevelser og afterski

Halve skiopplevelsen ligger i maten man spiser. 
I Kvitfjell finner du et bredt utvalg spisesteder som alle ligger i umiddelbar nærhet til bakken.
Kvitfjell er kjent for sin sjarmerende spisesteder med høy kvalitet på mat og drikke.
Opplevelsen av Kvitfjell blir ikke komplett uten en lunsj på Tyrihanstunet, afterski på Koia, kaffe fra barista på 
Gondolen Fjellbistro eller en 5-retters middag på Varden Restaurant. 
 

Matopplevelser i Kvitfjell

 

 

Våre tre fjellsider

God atmosfære, lite kø, høy kvalitet på restauranter og god snøsikkerhet kjennetegner Kvitfjell. Kvitfjell har utviklet seg fra å være en utforløype til OL i 1994,
til å bli en fullverdig skidestinasjon med tre fjellsider og et av Norges mest populært hyttesteder. I tilknytning til Kvitfjell ligger et løypenett med 600 km langrennsløyper.
Her kan du lese mer om våre tre fjellsider Mellomstasjonen, Vestsiden og Varden og hva de har å by på. 

 

Bli kjent med Kvitfjell

 

 

I nærheten

I nærhten av Kvitfjell finner du Landsbyen Ringebu, Fåvang sentrum og Lillehammer.
Landsbyen Ringebu ligger ved foten av Kvitfjell, ca. 15 min i bil fra Mellomstasjonen. Her finner du en sjarmerende landsby med et bredt utvalg av butikker og cafeer. I Fåvang finner du diverse kjente dagligvarebutikker, spisestedet A bite of Norway, bakeri og noen butikker. 30 minutters kjøretur lenger sør ligger Lillehammer sentrum for de som vil enten ha en bydag eller gå på kunstmuseum eller kino.

Kun 40 minutters kjøring fra Kvitfjell ligger Hafjell, Alpincos andre skianlegg.
 

Les mer