Gode skiopplevelser i tre fjellsider

Velkommen til Kvitfjell!

Kvitfjell Alpinanlegg vestsiden

Velkommen til Kvitfjell!

Kvitfjell Alpinanlegg ligger i vakre Gudbrandsdalen 45 minutter nord for Lillehammer og ca 3 timer kjøring fra Oslo. Kvitfjell ble bygget som arena til OL i Lillehammer 1994. Siden den tid har det vært stor utvikling. Kvitfjell består nå av tre fjellsider med løyper i ulik vanskelighetsgrad. 

Fakta om Kvitfjell

34 km alpinløyper
2 Terrengparker
2 KIDS familieområder
12 blå, 6 grønne, 6 røde, 3 svarte løyper
14 heiser: 4 stolheiser, 1 gondol, 2 T-kroker, 4 tallerkenheiser, 3 rullebånd
Toppstasjon 1039 m
Høydemeter 854 m
2,6 km flombelyste alpinløyper
600 km preparerte langrennsløyper i nettverket

Se snørapporten for å se hvilke løyper og heiser som er åpne i midtuke og helg.


 

Bli kjent med Kvitfjell

God atmosfære, lite kø, høy kvalitet på restauranter og god snøsikkerhet kjennetegner Kvitfjell. Her kan du lese mer om våre tre fjellsider og hva de har å by på.

 

Vestsiden Kvitfjell

Vestsiden Kvitfjell toppen

Vestsiden - Kvitfjells solside

Vestsiden er kjent for å ha familievennlige og varierte løyper. Bjørnliløypa er den snilleste, Vestsideløypa er perfekt for cruising og Kvitfjelløypa er en kupert og artig løype. Ikke alle vet om Bruløypa som er morsom for den lekne med muligheter for både fart og svev. Tar du fjellheisen, åpner det seg tre varierte og flotte løyper som kan falle hvem som helst i smak. Vakker utsikt, flott natur og frisk fjelluft får du overalt.

Barn på vestsiden
Kids Skitorget er et åpent og fint barneområde på vestsiden. Her finner du nybegynnerområde med en 80 meter lang båndheis, Kids-parken, Kids World Cup og en skålheis, Barneskitrekket (heis I). Tar du Barneskitrekket opp, finner du Kidsparken på høyre side, med diverse hopp, railer og bokser. På venstre side ligger Kids World Cup, en miniutgave for barna av den mer kjente Olympiabakken på den andre siden av fjellet. Løypa har fartsmåling og fotpunkt. 

Her er det perfekt for barn å leke og lære å stå på ski. Skitorget ligger rett i nærheten med toalettmuligheter, servering, skiutleie, heiskortutsalg og sportsbutikk.

Servering på vestsiden
Vestsiden har flere hyggelige og populære spisesteder. Tyrihanstunet er viden kjent for god mat og sjarmerende omgivelser med både cafe, pizzahus, og bar. Her får du nydelig club sandwich, smørbrød, supper, salater, og varm og kald drikke i alle varianter.

Gondolen Fjellbistro ligger på Skitorget ved siden av påstigningen til Gondolen. Her serveres knallgode burgere, supper, kaker, varme og kalde drikker, og baristalaget kaffe. Lettvint cafe og bar ligger ved StudioH, i bunnen av Oleheisen (heis K). Her får du enkel servering, god drikke, shuffleboard og en liten bruktbutikk med sportsutstyr. 

Se Kvitfjells løypekart

 

Mellomstasjonen 

Mellomstasjonen/østsiden av Kvitfjell har den verdenskjente Olympiabakken hvor det årlig arrangeres world cup i utfor og super g. Her finner du ellers de mest utfordrende løypene Kvitfjell har å by på. Visste du at Olympiabakken har blitt kåret til en av verdens 100 beste nedfarter av CNN? Nasjonalanlegget, Olympiabakken og Karirenna er alle varierte og avanserte løyper med sine kurver, terreng, heng og hellinger. Men du finner også Familiebakken, som er en oversiktelig bakke perfekt for slalåm- og storslalåmtrening og ellers behagelig cruising. Gammelseterbakken er også en behagelig cruiseløype, i likhet med naboløypa Turisten.

Barn på mellomstasjonen
Kids Gudbrandsgard ligger i nærheten av parkeringsplassen og Gudbrandsgard Hotell på mellomstasjonen. Dette er en flott lekeplass for barn med nybegynnerområde for ferske skiløpere. Det er også en morsom skogsløype og bølgeløype. Denne sesongen går 1 båndheis i dette området.

Les mer om Kids-områdene her.

Servering på mellomstasjonen
På mellomstasjonen har du flere muligheter når sult og kalde tær melder seg. Gudbrandsgard hotell tilbyr lunsj i Lobbybaren eller på den solfylte terrassen når været blir varmere. I hotellets underetasje, med inngang fra bakken, ligger Beite. Beite har et kjøkken inspirert av tyske og østerrikske tradisjoner, gode cocktails og et bredt utvalg av øl og vin. 

Koia er en sjarmerende, intim tømmerhytte med inspirasjon fra alpene. Her får du fjellets kjappeste lunsj i form av gourmetpølser og goulachesuppe, hjemmebakt sjokoladekake og drikkevarer i alle varianter. Fôr ligger ved Kids Gudbrandsgard. Her får du nydelig lunsj, og flere-retters middag på kveldstid i helger og ferier, samt god bakst. I etasjen under Fôr, ligger Børson, en dagligvarebutikk som er åpen daglig. Kvitfjell Hotel har Panorama restaurant og Utsikten bar. 

 

 

Kvitfjell mellomstasjon Koia ski

Kvitfjell ski mellomstasjonen

 

 

 

Kvitfjell Varden

 

Varden - Kvitfjells nyeste fjellside

Varden er Kvitfjells nyeste fjellside med familievennlige løyper. En ny transportgondol knytter Varden til Vestsiden, og en 6-seter stolheis går til toppen av den nye fjellsiden. En grønn og en blå løype som er perfekt for nybegynnere venter på Varden. Varden er Kvitfjells aller mest snøsikre område. Varden Fjellandsby er et populært sted å bo med hytter tett inntil både langrenn- og alpinløypene. På Varden finner du Pudderskogen, et skogsområde som har blitt tilrettelagt for frikjøring. På snøfylte dager venter rundt to kilometer frikjøring fra topp til bunn. For barna har vi laget en egen skog med treutskjærte figurer de kan oppdage, nemlig Vardenskogen.

Servering på Varden
På toppen av Varden kan du nyte god lunsj, varm drikke og flott utsikt på Varden Restaurant. Restauranten er tilgjengelig også fra langrennssporet. Restauranten er kveldsåpen i helger og ferier.

 

Overnatting

Hvor skal jeg overnatte?
Les vår guide for overnatting, hytter og leiligheter i Kvitfjell.

Heiskort
Heiskort kjøpes online eller i appen vår. Heiskort kan kjøpes her. Har du ikke Axesskort fra før av, bestiller du og henter det ut i en av våre pick-up bokser via qr-kode. 

 

Hytte kvitfjell booking