Foss kvitfjell

Summer activities in Kvitfjell

This summer you can enjoy mountain hikes or explore Kvitfjell by bike, go swimming in fresh mountain lakes, rent a canoe or explore the cozy village of Ringebu.

Ut på tur

Ut på tur

I Kvitfjell og området rundt er det mye fint turterreng i flott natur, som passer for enhver. Langs Peer Gynt stien finnes det mange muligheter for korte til lange turer, hvis ikke du ønsker å prøve deg på hele turen som er på 90 km.

Se turforslag som

  • Peer Gynt-stien
  • Høgkleiva
  • Olavskilden
  • Flyvraket
  • Kvitfjelltoppen
     

Se flere turforslag

Tyrihanstunet

Sommeråpent på Tyrihanstunet

Tyrihanstunet holder åpent for servering fra 28. juni til 12. august. Kom innom for en smakfull lunsj, middag eller bare en kaffe.

Åpningstider:
Onsdag-torsdag: kl. 12.00-19.00
Fredag-søndag: kl. 23.00-21.00
 

Følg Tyrihanstunet

 
Gudbrandsgard hotell

Gudbrandsgard Hotell åpner 4. august

Hotellet åpner til sensommer/høsten, 4. august, både for konferansegjester og for private gjester. 

Sjekk ut Gudbrandsgard hotell sine hotellpakker for private gjester samt konferansepakker til din bedrift. 

 

Les mer om Gudbrandsgard Hotell

Fiske

Fiskevann

I området rundt Kvitfjell ligger det flere idylliske fiskevann. Husk å kjøpe fiskekort!

Fiskekortet gir tilgang til ca. 30 fiskevatn og over 120 km med bekker og elver i statsallmenningene i Ringebu.
 

Her kan du kjøpe fiskekort

Ringebu

Landsbyen Ringebu

En kort kjøretur fra Kvitfjell, finner du sjarmerende Landsbyen Ringebu. I den koselige gågata finner du den blant annet kafeen Hev med bakevarer fra bakeriet i Lom, Annies Pølsemakeri og restaurant, sportsbutikker som Sport 1 og Værfast, klesbutikker, bokhandel, garnbutikk, dagligvare, apotek, optiker og deilig hjemmelaget sjokolade fra Oh la la. 

Landsbyen Ringebu er verdt et besøk eller flere!

Les mer om Landsbyen Ringebu

bade

Badeplasser 

Det ligger flere fine badeplasser i Kvitfjell, enten du bare ønsker deg en rask dukkert etter løpetur eller om du vil ha med familien på litt fjellbading. Vi har listet opp flere steder som det er fint å bade på fjellet.

 

Les mer om badeplasser

kano

Kanoutleie

Det er mulig å leie kano eller båt via Landsbyen Ringebu og Ringebu Fjellstyre. Lågen er et flott utgangspunkt og et skikkelig padleeldorado. Det er også flere fjellvann som er flotte å bruke for både båt og kano. 

Utleie av båter i statsalmenningene, Ringebu Fjellstyre: 61283112 eller 61283113

Venabygdsfjellet har også mange flotte elver og vann man kan padle på. Dessuten er det flotte fiskemuligheter. Trenger man å leie enten båt eller sykkel kan man leie dette på Venabu Hotell.
 

Les mer her

Oktagon

Oktagon

Dette må være Gudbrandsdalens best skjulte perle, på tross av at den er så enkel å finne. Oktagon er et kunstverk som ligger på Harpefoss, rett ved avkjøringen til Gålå fra E6. Verdt et besøk!

 

Les mer om Oktagon

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling. De 19 spesialbygde løypene slynger seg nedover skogen som omringer alpinbakkene, og har morsomme elementer tilpasset alle ferdighetsnivåer. Likevel anbefaler vi at barna bør ha fylt 8 år for å sykle downhill. De minste barna kan utfolde seg i vår nye pumptrack på Gondoltoppen samt leie sykler med famiien og stisykle innover fjellet.

Downhill-løypene er rangert fra grønn til sort vanskelighetsgrad, hvor grønn er det letteste, og sort er for de mer drevne syklistene.
 

Les mer om Hafjell Bike Park!

Hunderfossen

Hunderfossen Familiepark

40 min kjøretur unna Kvitfjell ligger Hunderfossen Eventyrpark. Med sine 250.000 besøkende gjester i løpet av en sommer, en Hunderfossen en av Norges best besøkte turistattraksjoner. Her er det noe for hele familien, store som små. 

I Eventyrparken er det mer enn 60 flotte attraksjoner og severdigheter for hele familien sammen, og for flere dager til ende. Den spesielt rolige og fine stemningen i parken gjør at både barn, besteforeldre og barnebarn trives sammen her.
 

Hunderfossen Eventyrpark

Lillehammerområdet

Aktiviteter i Lillehammerområdet

Det finnes så mye moro å gjøre i Lillehammerregionen! Kjør downhillsykling i Hafjell, mens lillebror prøver seg i pumptrack. Kanskje det frister med en tur på Lilleputthammer eller hva med litt shopping i Lillehammers kjente gågate?

Her er sommeraktiviteter som passer for alle og enhver.
 

Aktiviteter for hele familien 

Rafting i Sjoa

RAFTING I SJOA

Sjoa er kjent som Norges og en av verdens beste raftingelver. Her kan du oppleve spenning på elva i fantastiske omgivelser. Rafting passer for de fleste som liker fart og moro, fra de litt større barna og oppover. Det er også mulig å prøve seg på juving, elvebrett og mange andre spennende aktiviteter. Sjoa ligger ca 1 times kjøretur unna Kvitfjell.
 

Les mer om rafting i Sjoa