Foss kvitfjell

Summer activities in Kvitfjell

This summer you can enjoy mountain hikes or explore Kvitfjell by bike, go swimming in fresh mountain lakes, rent a canoe or explore the cozy village of Ringebu.

Hikes

In Kvitfjell and the surrounding area, there is a lot of nice hiking terrain in beautiful nature, which is suitable for everyone. Along the Peer Gynt trail there are many opportunities for short to long walks, or try the whole trip which is 90 km.

See tour suggestions as

  • Peer Gynt stone
  • Høgkleiva
  • Olavskilden
  • The wreckage
  • Kvitfjelltoppen

Read more!

Fishing

In the area around Kvitfjell there are several idyllic fishing lakes. Remember to buy a fishing license!

The fishing license gives access to approx. 30 fishing lakes and over 120 km of streams and rivers in the state commons in Ringebu.

Buy fishing license!

The village of Ringebu

A short drive from Kvitfjell, you will find the charming village of Ringebu. In the cozy street you will find the café Hev with baked goods from the bakery in Lom, Annies Pølsemakeri and restaurant, sports shops, clothing stores, bookstore, yarn shop, grocery, pharmacy, optician and delicious homemade chocolate from Oh la la.

The village of Ringebu is worth a visit!

 

 

Landsbyen ringebu nedenfor Kvitfjell

Landsbyen Ringebu

En kort kjøretur fra Kvitfjell, finner du sjarmerende Landsbyen Ringebu. I den koselige gågata finner du den blant annet kafeen Hev med bakevarer fra bakeriet i Lom, Annies Pølsemakeri og restaurant, sportsbutikker som Sport 1 og Værfast, klesbutikker, bokhandel, garnbutikk, dagligvare, apotek, optiker og deilig hjemmelaget sjokolade fra Oh la la. 

Landsbyen Ringebu er verdt et besøk eller flere!

Oktagon

Dette må være Gudbrandsdalens best skjulte perle, på tross av at den er så enkel å finne. Oktagon er et kunstverk som ligger på Harpefoss, rett ved avkjøringen til Gålå fra E6.

Arkitektene Rintala/Eggertsson har sammen med 18 arkitektstudenter laget to installasjoner ved Klokkarstranda. Verket har fått navnet Oktagon og begge delene har en åttekantet form, laget i tre. 

Ifølge Visit Lillehammer sin introduksjon av verket, skal de to åttekantene introdusere en sluttet, geometrisk form i naturen. Den er med på å samle mennesker rundt to naturelementer; ild og vann.

Installasjonen ved Strandtjønn er en slags gangbane som introduserer en lukket og konsentrert «reise» i kontrast til den lineære reisen gjennom Gudbrandsdalen. På Hella er den oktagonale konstruksjonen hevet opp for å danne et rom med glimt ut mot Lågen og skogen omkring, men også for å rette blikket oppover mot himmelen.

Dette kunstverket bør alle få med seg i sommer. Det ligger kun 17 minutters kjøretur fra Kvitfjell, litt ettersom hvor i fjellet man bor, men det er ingen stor sak å komme seg hit eller finne fra. 

Kjørende: kjør ned til E6 fra Kvitfjell, uansett hvor i fjellet du bor. Kjør mot Harpefoss. Like etter den flotte, nye brua over Lågen og etter tunnelen, ta av på avkjøring 92, skiltet mot Gålå. Ta deretter høyre ned Gålåvegen i rundkjøringen. Ta andre avkjøring igjen til høyre ned mot Lågen og Klokkarstranda. Fra her er det skiltet inn til Oktagon-verket. Det er knapt 200 meter å gå inn. God opplevelse!

Les mer om Oktagon her

 

Oktagon i Harpefoss

 

 

Oktagon sommer Kvitfjell
Padle kano i sommer i kvitfjell

Kanoutleie

Det er mulig å leie kano eller båt via Landsbyen Ringebu og Ringebu Fjellstyre. Lågen er et flott utgangspunkt og et skikkelig padleeldorado. Det er også flere fjellvann som er flotte å bruke for både båt og kano. 

Utleie av båter i statsalmenningene, Ringebu Fjellstyre: 61283112 eller 61283113

Venabygdsfjellet har også mange flotte elver og vann man kan padle på. Dessuten er det flotte fiskemuligheter. Trenger man å leie enten båt eller sykkel kan man leie dette på Venabu Hotell.

Les mer her

Gudbrandsgard Hotell åpner 5. august

Hotellet åpner til høsten både for konferansegjester og for private gjester. 

Prøv for eksempel Ut på tur-pakken for deg som ønsker å kombinere en avslappende helg på fjellet med aktiviteter og gode matopplevelser. Her kan du nyte en god og energirik frokost og smøre med deg en matpakke før du utforsker Kvitfjell til fots eller på sykkel. Etter dagens aktiviteter kan du trekke deg tilbake foran peisen med deilige forfriskninger, slappe av ved bassenget og nyte en 3-retters middag i Gildestua. 

Ut på tur-pakken

Høstkonferanse på fjellet
Gudbrandsgard Hotell har en nylig renovert konferanseavdeling med innbydende og moderne uttrykk. Gudbrandsgard har møterom i forskjellige størrelser og teknisk utstyr som tilfredsstiller dagens behov. Hotellets konferanseavdeling vil sørge for personlig oppfølgning og god service. 

Les mer om høstkonferanse på fjellet

 

 

Gudbrandsgard sommer

 

 

 

Hafjell Bike Park

 

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling. Konseptet går ut på å bruke skiheisene for transport opp, og så sykle nedover bakkene på samme måte som når man står på ski eller brett om vinteren. Våre 18 spesialbygde løyper slynger seg nedover skogen som omringer alpinbakkene, og har morsomme elementer tilpasset alle ferdighetsnivåer. Likevel anbefaler vi at barna bør ha fylt 8 år for å sykle downhill. De minste barna kan utfolde seg i vår nye pumptrack på Mosetertoppen samt leie sykler med famiien og stisykle innover fjellet.

Downhill-løypene er rangert fra grønn til sort vanskelighetsgrad, hvor grønn er det letteste, og sort er for de mer drevne syklistene.

Finn ut mer om Hafjell Bike Park!

 

Hunderfossen Familiepark

40 min kjøretur unna Kvitfjell ligger Hunderfossen Eventyrpark. Med sine 250.000 besøkende gjester i løpet av en sommer, en Hunderfossen en av Norges best besøkte turistattraksjoner. Her er det noe for hele familien, store som små. 

I Eventyrparken er det mer enn 60 flotte attraksjoner og severdigheter for hele familien sammen, og for flere dager til ende. Den spesielt rolige og fine stemningen i parken gjør at både barn, besteforeldre og barnebarn trives sammen her.

Hunderfossen

Hunderfossen Hafjell Kvitfjell

 

Varden restaurant kvitfjell

 

 

Varden restaurant

Varden Restaurant har åpent for arrangementer i sommer som konfirmasjoner, minnestunder eller andre anledninger. Det er også mulig å få kokk på hytta i sommer.

Forespørsler kan sendes til [email protected]

RAFTING I SJOA

Sjoa er kjent som Norges og en av verdens beste raftingelver. Her kan du oppleve spenning på elva i fantastiske omgivelser. Rafting passer for de fleste som liker fart og moro, fra de litt større barna og oppover. Det er også mulig å prøve seg på juving, elvebrett og mange andre spennende aktiviteter. Sjoa ligger ca 1 times kjøretur unna Kvitfjell.

Les mer om rafting i Sjoa her 

Sjoa Rafting

 

Aktiviteter Hafjell lillehammer

 

 

Aktiviteter i Lillehammerområdet

Ikke alle aktiviteter og opplevelser passer for lillesøster på 4 år, og ikke alle aktiviteter faller i smak for storebror på 12 år. Her finner du aktiviteter tilpasset små og store barn. 

Aktiviteter for hele familien