Oktagon

Dette må være Gudbrandsdalens best skjulte perle, på tross av at den er så enkel å finne. Oktagon er et kunstverk som ligger på Harpefoss, rett ved avkjøringen til Gålå fra E6.

Arkitektene Rintala/Eggertsson har sammen med 18 arkitektstudenter laget to installasjoner ved Klokkarstranda. Verket har fått navnet Oktagon og begge delene har en åttekantet form, laget i tre. 

Ifølge Visit Lillehammer sin introduksjon av verket, skal de to åttekantene introdusere en sluttet, geometrisk form i naturen. Den er med på å samle mennesker rundt to naturelementer; ild og vann.

Installasjonen ved Strandtjønn er en slags gangbane som introduserer en lukket og konsentrert «reise» i kontrast til den lineære reisen gjennom Gudbrandsdalen. På Hella er den oktagonale konstruksjonen hevet opp for å danne et rom med glimt ut mot Lågen og skogen omkring, men også for å rette blikket oppover mot himmelen.

Dette kunstverket bør alle få med seg i sommer. Det ligger kun 17 minutters kjøretur fra Kvitfjell, litt ettersom hvor i fjellet man bor, men det er ingen stor sak å komme seg hit eller finne fra. 

Kjørende: kjør ned til E6 fra Kvitfjell, uansett hvor i fjellet du bor. Kjør mot Harpefoss. Like etter den flotte, nye brua over Lågen og etter tunnelen, ta av på avkjøring 92, skiltet mot Gålå. Ta deretter høyre ned Gålåvegen i rundkjøringen. Ta andre avkjøring igjen til høyre ned mot Lågen og Klokkarstranda. Fra her er det skiltet inn til Oktagon-verket. Det er knapt 200 meter å gå inn. God opplevelse!
 

Les mer om Oktagon her

Valgte filter