Yttersvingen i Kvitfjell.

Kortreist byggeånd

KVITFJELL, Denne våren settes første spade i jorda for Kvitfjells nye leilighetskompleks, Yttersvingen. Og her er kun lokalt arbeidsliv satt i sving. 


Mens restene av fjorårets snø sakte men sikkert smelter bort til fordel for grønt gress og fuglekvitter, skal noe helt annet også vokse og gro utover våren og sommer. 

I bunn av Kvitfjells vestside, også kalt Skitorget, skal det denne våren rulles ut et helt nytt og omfattende prosjekt. To bygg på tilsammen 38 leiligheter som har fått det passende navnet, Yttersvingen. Det hele er del av en større plan for utviklingen av kompakte fjellsentrum og er den største enkeltinvesteringen til Alpinco siden Gudbrandsgard stod ferdig i 1998-99. Alle leilighetene i dette første byggetrinnet blir eid av Alpinco og brukt som utleiesenger. Håpet er at disse skal kunne bookes fra jul i år, 2020.

- Dette er et omfattende og krevende prosjekt, men helt sentralt at vi nå kommer igang med for den videre utviklingen av Kvitfjell, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.  

Etter en brå slutt på skisesongen, 6 uker før planlagt, har svært mange lokale arbeidsplasser også fått merke effekten av tiltakene som regjeringen satte i verk for å hindre spredningen av Covid-19. Derfor har det vært en viktig faktor for Alpinco og benytte seg av lokal kompetanse i forbindelse med det nye prosjektet som vil bidra i lang tid fremover med arbeidsplasser. 

Yttersvingen har direkte tilgang til bakken i Kvitfjell.

 

- Stenumgård Bygg AS skal stå for utbygging og kom best ut i konkurranse med flere landsdekkende entreprenører. I tillegg til det er det flere lokale underentreprenører med i prosjektet. Det er utrolig bra at det finnes så mye kompetanse og kapasitet lokalt til å gjennomføre et så stort prosjekt, sier Stensrud. 

Og stort er det. Yttersvingen og de to bygningene er kun første byggetrinn og har en kostnadsramme på 150 MNOK. Det vil også bli bygget et garasjeanlegg under de to bygningene. På sikt er det planlagt enda flere byggetrinn som vil resultere i en fullverdig fjellandsby. 

- Takket være offensive eiere, og ikke minst DNB som har troen på både prosjektet og Kvitfjell, har dette blitt en realitet selv i disse tider, sier Stensrud. 

Selve byggene blir gjennomført med høy kvalitet og har blitt tegnet av Logg Arkitekter. Det er lagt stor vekt på materialvalg, planløsning, arktitektur og ikke minst innredning. 

- Naturgitte forutsetninger, topografi, fjell og godt utbygd infrastruktur gir oss muligheten til å utvikle noe unikt i skandinavisk målestokk, sier kommersiell leder i Alpinco, Marit Lien. 

Prosjektet har byggestart våren 2020 og skal etter planen være ferdigstilt høsten 2021. 

Med langrennski helt til døra på Yttersvingen i Kvitfjell.