Her blir det til vinteren 20/21 åpnet et helt nytt frikjøringsområde i Kvitfjell.

Åpner opp ny pudder- og frikjøringsskog

KVITFJELL, Til vinteren skal Kvitfjell sørge for at pudderelskere får tilfredsstilt «alle» behov. Derfor lanserer de Pudderskogen, kun for frikjøring i løssnø og kupert terreng.


For mange er Kvitfjell allerede et yndet mål for pudder og frikjøring. Nå med rette. Et skogsområde på 200 mål øst for Varden er nå ryddet og blir tilrettelagt for frikjøring. 

Rundt to kilometer med frikjøring fra topp til bunn og mellom 200 og 400 meter bredt. Det er ikke uten grunn området har fått navnet Pudderskogen.

- Det ligger nordøst-vendt så her vil det være pudder og tørrsnø til langt ut i april, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Puddermuligheter i Kvitfjell Alpinanlegg.

Pudderskogen

Varden-siden i Kvitfjell debuterte for bare tre år siden. Med gondol som tar deg over fra Skitorget på vest og stolheis som tar deg til topps på Varden, Kvitfjells tredje fjellside. Øst for stolheisen vil du finne den nye Pudderskogen, med egne tilfartsløyper som tar deg tilbake til heisen i bunn.

- Vi har hogd ut mye skog i selve området. Det er store åpninger mellom, men det står igjen klynger av trær. Vi sørger for at underlaget er jevnt ved å fjerne stubber.  Da trenger man ikke så mye snø og vi har også mulighet til å preppe for å få såle, sier Stensrud. 

Kvitfjell er ikke det første anlegget i Norge med eget område for frikjøring, men inspirasjonen til selve ideen fikk de etter en studietur til Vail i Colorado.

- De har et likt område, bare i større skala, som de kaller Blue Sky Basin. Derfra tok vi med oss ideen hjem om å lage et sikkert frikjøringsområde, sier han.

Populært med friområder

Kvitfjell har nok av frikjørere og puddersøkere hver vinter, og det er ikke første gangen de har ryddet skog og lagt til rette for at nettopp dette behovet skal bli tilfredsstilt. 

- Vi ser når det har snødd at dette er veldig populære områder, men det blir fort oppkjørt. Defor tror vi et slikt større frikjøringsområde vil bli godt tatt imot, sier han.

- Hva slags terreng er det i området?

- Selve området kan ha en helling som tilsvarer rødt ned til grønt. Det er veldig kupert slik at du har naturlige terrengformasjoner som vi vil utnytte. Terrenget blir variert.

- Da kan du kjøre vanlig offpist, men også hopp og kuleløyper. Det er et stort område, så det blir ikke så fort oppkjørt. Jeg har veldig tro på at med en god snøvinter, kan det bli et godt tilbud, og mange som vil få øynene opp for det. 

Kvitfjell åpner allerede 26.september denne sesongen. I første omgang med et treningstilbud. Men det blir også tilrettelagt slik at sesongkortinnehavere i Kvitfjell og Hafjell får testet snøen i høstferien, og enkelte dager fram til ordinær sesongstart som er 7.nov.  

Gøy for alle i Kvitfjell Alpinanlegg.