Gudbrandsgard hotell i Kvitfjell.

Matopplevelser!

KVITFJELL, Mellom bakker og berg, eller fjell og ski, der er det utallige mulighet for hva du kan mette magen på. 


Alle sider og fjell i Kvitfjell har et serveringssted for deg. 

Enten du bor på hotellet, kjører på vestsiden eller bor på varden. Variasjonen er stor, men vit at fast food finner du ikke noe sted i anlegget. Her er fokuset ekte råvarer. Under her kan du lese litt om noen av restaurantene du finner i Kvitfjell.

Fôr - Vinmeny og bakeri

Hjemmelaget blomkålsuppe på Fôr.

Fôr er en av de mange spisestedene og ligger på midtstasjonen, like ved GudbrandsGard hotell. Fôr har et lite bakeri hvor hyttegjester kan forhåndsbestille brød, rundstykker og kaker med 24 timers varsel. De serverer nydelig lunsj, og har også temakvelder i helgene med 5 og 7 retters middag med vinmeny.

Driverene av Fôr er de samme som også driver Varden restaurant som du kan lese om lenger ned.

Tyrihanstunet - Afterski og Club Sandwich

Koselig i sola på Tyrihanstunet.

På vestsiden ser man fort de små karakteristiske stabburshusene som ligger fint nedfelt i terrenget rett ved skiløypene. Her sklir du rett inn i matserveringen og bålkos. Det er totalt tre bygninger her: Fjøset afterski, Pizzahuset og Tyrihans Skicafé. 

Tyrihanstunet som byr på god mat fra fristende menyer, god service og perfekt beliggenhet like inntil bakken på vestsiden av Kvitfjell. Menyen består av blant annet den klassiske Club Sandwichen, tomatsuppen og pizzaen som er verdt å føle på tungen. 

Cafèen åpner med frokostservering klokken 10:00 og Fjøset er åpent til siste gjest går hjem.

Koia - legendarisk afterski og kjennemerke

Koia afterski har tiltrukket folk til Kvitfjell i mange år.

Koia har blitt et must for alle som besøker Kvitfjell. Enten man har hørt om Lars som driver stedet, eller man har hørt lyden av livet her hver ettermiddag hele sesongen. Uansett hva som tiltrekker deg, Koia er et sted som ikke skiller på noen.

Koia er et trehundre år gammelt tømmerhus fullt av sjel - og i sin tid bebodd av den siste kvinnen som ble halshogd her i dalen… Men frykt ikke. I dag er stemningen alt annet enn dyster. Med ski inn og ski ut på Mellomstasjonen passer det fint å svinge innom her for noe godt å bite i eller noe godt i glasset. Menyen er like enkel som god. Blant annet finner du Norges beste gourmetpølser fra Albert Idsøe som både er premiert og sterkt vanedannende, sammen med annen enkel mat som passer perfekt etter noen timer på ski. 

Varden - nybakte kanelboller og hummersuppe

Varden restaurant ligger som navnet tilsier, på Varden-siden av Kvitfjell. Denne er helt ny og ble åpnet rett over nyttår sesongen 2020. Restauranten er koselig og fint innlemmet i terrenget rett ved avstigning av stolheisen på Varden-siden. I tillegg til det ligger den rett ved langrennsløypene som tar deg inn til Skeikampen, Gålå. Gausdal og så videre. 

Restauranten har fokus på skikkelige råvarer og hjemmebakst. Det være seg en skikkelig kanelbolle foran peisen, eller et godt med noe godt i sammen med en hummersuppe. Maten er naturligvis sesongavhengig og vil varirere, men her er det noe som vil mette og passe små og store.

Som beskrevet over drives Varden av de samme eierene som Fôr som ligger på mellomstasjonen ved hotellet.

Nybakte kanelboller på Varden restaurant i Kvitfjell.

 

GudbrandsGard Hotell - bar, buffet og peis

Hotellet på mellomstasjonen i Kvitfjell er selve Kongsgården i Kvitfjell. Her tilbyr de mye og bredt. I lobbybaren er det langt mer enn bare drikkevarer. Det serveres blant annet hjemmelagde suppe, samt et utvalg delikate og fristende smørbrød. Det er også mulig å nyte dagens utvalg av bakst, samt et stort utvalg av kaffe og te.

Gildestua serverer frokost og middagsbuffet, i tillegg finnes et daglig og godt utvalg av råkost og salater tilpasset både vegansk og vegetariansk kosthold. Gode dressinger, deilig olivenolje og godt brød følger med. Varmrettene er rustikke og velsmakende, og serveres ofte i form av en gryterett, stek eller hel fisk med nøye utvalgt tilbehør. Dessertene er hjemmelaget, eller kjøpt inn på spesialbutikker, slik at vi alltid kan stå inne for høy kvalitet. 

Prepperiet er rett og slett den gamle peisstua på hotellet som har blitt renovert i moderne nordisk stil. Dette er hotellets eventrestaurant og åpnes en til tre ganger per måned for forskjellige eventer og temakvelder. Noen av høydepunktene er «winemakers dinner», ulike gjestekokker og andre kulinariske opplevelser.

Lobbybaren på GudbrandsGard hotell serverer enkle matretter og drikke.