Fossen varmestue, Kvitfjell. Foto: Alpinco.

Skandinavias vakreste varmestue

KVITFJELL, Du tror kanskje dette er en hytte i millionklassen du kan få kjøpt på Finn, men dette er Skandinavias desidert flotteste varmestue som nettopp åpnet dørene i Kvitfjell. 

Mens skigjestene suser i gondoler over Svinåa og fossen under, ruver det fram et unikt byggverk mellom skispor og nypreparerte traseer. Den helt nye Fossen er unik i sitt slag, arkitekttegnet helt ned til fingerspissen, bygd med bergvarme, og reist av lokale entreprenører.

- Dette er allerede et signaturbygg i Kvitfjell. Det er så flott at selv den mest luksuriøse lunsjen blir blek i forhold, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Tilgjengelig

Fossen står nå klar ved foten av Kvitfjells tredje fjellside, Varden. Stua kan brukes av alle som matpakkestue, til selskap eller som grupperom. Kanskje det fineste stedet du kan spise medbrakt matpakke i hele landet. 

- Det enkel tilgang til bakken, fra overnattingsstedene våre, heis og bilvei. Penere og enklere blir det nesten ikke, sier hun.

Fossen varmestue i Kvitfjell. Foto: Alpinco.

Fossen har fått det ypperste av kvalitet og ikke minst utforming og uttrykk. Her har Logg Arkitekter tegnet, og den lokale entreprenøren, Tinde, har stått for selve byggeprosjektet sammen med sine lokale underentreprenører. Arkitekturen er helt unik og står i stil med resten av destinasjonen.

- Vi har brukt masse ressurser og lagt ned en stor innsats i dette bygget. Det har vært viktig for oss å få på plass et enklere tilbud i Kvitfjell, å skape et samlingspunkt for lokale barn og unge, samtidig som vi holder kvaliteten i hevd. Det føler vi absolutt at vi har fått til her sammen med både Tinde og Logg, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud. 

Mindre fotavtrykk

For Alpinco har det vært viktig å tenke bærekraft, både i tråd med egen strategi, men også for å gjøre minst mulig inngripen i naturen. 

- Investeringen her gir oss hverken økt omsetning eller avkastning, men er et miljøtiltak vi gjør for å gi unge, tilreisende og lokale et samlingspunkt. At vi har bygd Fossen med bergvarme, for å ta ned fotavtrykket i naturen, er en del av vår bærekraftstrategi med mål om å ha en solid og miljøbevisst destinasjon, sier han. 

Og Kvitfjell som destinasjon er stadig i utvikling. De siste årene har flere nybygg reist seg mellom Varden og vestsiden. Yttersvingen, et leilighetsprosjekt Alpinco selv eier, fikk rett før årets sesongstart ferdigstilt det foreløpig siste byggetrinn. Totalt nå er det 62 høykvalitets leiligheter å få leid her. 

- Kvitfjell er en destinasjon som har et stort potensial, med en høy kvalitet. Vi har et fremoverlent styre med proaktive eiere, så her ligger det også rom for bygging av en fjellandsby med særpreg, og ikke minst videre utvikling av alpin infrastruktur, sier Stensrud.

Fossen varmestue. Foto: Alpinco.