KVITFJELL

Forbered deg til din Kvitfjell-opplevelse 

Vi har samlet noen tips som du kanskje kan sette pris på. Er det spørsmål du fremdeles har etter å ha lest dette, meld gjerne fra til oss på [email protected]  
Det er sikkert flere som lurer på det samme.  

Reisen til Kvitfjell

Kvitfjell ligger 2 timer og 40 min nord for Oslo og 1 time nord for Lillehammer. 

Kollektivt kan du kjøre tog til Ringebu. Toget stanser også i Kvitfjell område utvalgte tidspunkt. 

Parkering 

Om ønskelig kan bilen parkeres på en av våre parkeringsplasser. Du finner romslige parkeringsplasser både på østsiden og vestsiden. 

Bestille og hente heiskort - MÅ BESTILLES ONLINE sesongen 20/21

Bestill heiskort i forkant av din skiferie på nett. Heiskort kjøpt på nett hentes enkelt ut i en av våre billettautomater plassert på . Skal du kjøpe 6-8 dagerskort eller sesongkort må disse hentes ut i billettluken på Skitorget. 

Har du ikke kjøpt heiskort før ankomst kan det enkelt kjøpes på våre billettautomater eller i billettlukene på Skitorget. Eller i automatene på Gaia eller Mosetertoppen.  

I Kvitfjell bruker vi heiskortsystemet Axess, du må derfor benytte Axess-kort når du kjøper heiskort i Kvitfjell.  

Butikker 

Det finnes en dagligvare forretning på mellomstasjonen, på østsiden. Der finner du også en sportsbutikk. På vestsiden finner du en sportsbutikk. 
Det er flere butikker i Fåvang sentrum, 20 minutter fra Kvitfjell og i landsbyen Ringebu også 20 min fra Kvitfjell. I Ringebu finner blant annet vinmonopol, sportsbutikk, klesbutikk, sjarmerende kafeer og Annis Pølsemakeri. 

Kvitfjell skiskole 

Ta skikjøringen til et nytt nivå med gruppetime eller privattime gjennom Kvitfjell skiskole. De dyktige instruktørene hjelper deg, uansett nivå, til å bedre teknikk og å øke opplevelsen i bakken.  

Kvitfjell skiutleie og skiservice 

Fant du ut at skiskoene er blitt for små? Eller at skiene trenger en runde behandling før bakken? Kvitfjell Skiutleie har alt utstyret du trenger til din skiferie og de hjelper gjerne til med å friske opp utstyr som har stått for lenge i boden uten nok kjærlighet.  

Sikkerhet i anlegget

Alpin skikjøring er forbundet med en viss fare. I Hafjell og Kvitfjell legges det stor vekt på sikkerhetsarbeidet, slik at du som er gjest hos oss skal få en trygg og god opplevelse i bakken.

For din egen sikkerhet er det viktig at skilt og anvisninger som er satt opp i bakken følges.

I tillegg er det nødvendig å ha kunnskap om de viktigste kjørereglene som gjelder for trygg ferdsel i alpinbakken. 

Felles regelverk for alle norske alpinanlegg er beskrevet i Alpinvettreglene

Skilting

I skisenteret, og på løypekart, vil du se at vi benytter internasjonale begreper.  

Nivå nybegynner - grønne løyper 

Litt øvet - blå løyper 

Øvet - røde løyper 

Avansert – sorte løyper 

Vi merker også løypene med nummer, noe som gjør det enklere å finne ut hvor du er i skisenteret. 
I løpet av desember 2020 vil vi lansere interaktivt kart. Hvis du benytter det i appen vil du også ser hvor du fysisk er i kartet, med hjelp av GPS. 

Matopplevelser i Kvitfjell

I Kvitfjell står matopplevelsene i kø. Vi er sikre på at her finnes det noe for enhver smak - liten som stor. Ta en titt på alle på restauranter.

Påkledning

Fjellet liker gjerne å vise oss sine forskjellige og skiftende personligheter, om det er varm og smilende, sur og kald, energisk og vindfrisk eller trist og grå. Uansett hvilken sesong det er, kan disse forskjellige værforholdene melde seg. Er du forberedt på å møte fjellet med humørsvingninger? 

Husk også på at riktig bekledning for noen, kan være mindre riktig for andre. Som på så mange andre områder, er vi forskjellige når det kommer til bekledning. Man kan altså ikke kopiere turkameraten sin når man kler seg til skituren. Vi har alle ulik toleranse for kulde, vind og varme, samtidig som vi også gjerne har et forskjellig aktivitetsnivå når vi er på skitur. 

Husk å se ut av vinduet på vær, vind og temperatur før du kler på deg, og bruk trelagsprinsippet: Velg ett lag med undertøy (gjerne ull), ett eller flere mellomplagg og ett ytterplagg. Flere lag med tøy gir luft mellom plaggene, og siden luft isolerer, vil lagene holde deg god og varm. Fordelene med lag er også at hvis du blir i overkant varm, kan du da enkelt ta av deg et plagg.  

I Hafjell er det hjelmpåbud og du holder deg derfor også varm på toppen. Varmen stiger oppover i kroppen og forsvinner dermed ikke ut.  

Også med votter, bør du tenke lagprinsipp, som beskytter mot vind og vær. Bruk gjerne et lag som varmer innerst og et lag som beskytter mot vind og fukt. Om planen er en litt lengre og mindre aktiv skitur, kan du tenke på at votter varmer bedre enn hansker fordi fingrene og luftlaget varmer hverandre. 

Opplevelser rundt Kvitfjell

Lillehammer by ligger kun 1 time Kvitfjell med bil eller buss. Lillehammer har en svært hyggelig gågate med nisjebutikker og gode kaféer. Den er verdt et besøk hvis du besøker Kvitfjell på et litt lengre opphold. 

Hunderfossen vinterpark ligger like ved Hafjell. Vinterparken er åpen på kvelden fra 7. februar, når mørket har senket seg over dalen og trollene våkner til liv. Her finner dere blant annet Skandinavias sydligste snøhotellden vakre iskatedralenisbar, spennende Trollskogen med heksefest, kanefart, aking, barnesnøscooter i tillegg til lune opplevelser innomhus i Eventyrslottet, Ivo Caprinos Eventyrgrotte og Trollfallet. 

Like ved Hunderfossen Vinterpark finner du Lillehammer Olympiske Bob- og Akebanesom er en del av Olympiaparken, er den eneste bob- og akebanen i Skandinavia. Er du klar for en skikkelig utfordring, er du hjertelig velkommen enten du er barn eller voksen. Barn fra 10 år, som har med en forelder, kan være med og kjøre. Moro for hele familien! På vinteren kan du velge mellom bobrafttaxibob og skeleton og på sommeren kan du oppleve en fartsfylt tur med hjulbob.

På Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag.  

Det er noen som ønsker å kombinere sin alpinferie med noen timer på langrenn. Det er svært gode forhold også for langrenn i Kvitfjell. Den beste oversikten for preparerte løyper finner du på skisporet.no.  

Dette er kun noen få vinteropplevelser i området. La deg inspirere av flere på www.lillehammer.com 

Kontakt 

Har du flere spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt:  

Kvitfjell Alpinanlegg - +47 612 49 000