heiskort

Forbered deg til din Kvitfjell-opplevelse 

Tags
retningslinjer

Vi har samlet noen tips som du kanskje kan sette pris på. Er det spørsmål du fremdeles har etter å ha lest dette, meld gjerne fra til oss på [email protected]  
Det er sikkert flere som lurer på det samme.  

Reisen til Kvitfjell

Kvitfjell ligger en times kjøring nord for Lillehammer og drøye to timers kjøring fra Oslo via E6. Kvitfjell er et av Norges største alpinsenter. Kvitfjell er godt skiltet fra E6 og kommer du med toget er nærmeste stasjon Ringebu stasjon. 

Parkering 

Om ønskelig kan bilen parkeres på en av våre parkeringsplasser. Du finner romslige parkeringsplasser både på østsiden og vestsiden. 

Bestille og hente heiskort 

Bestill heiskort i forkant av din skiferie på nett. Heiskort kjøpt på nett hentes enkelt ut i en av våre billettautomater plassert på østsiden eller på vestsiden. Skal du kjøpe 6-8 dagerskort eller sesongkort må disse hentes ut i billettluken. 

Har du ikke kjøpt heiskort før ankomst kan det enkelt kjøpes på våre billettautomater eller i billettlukene på øst og vestsiden.

I Kvitfjell bruker vi heiskortsystemet Axess, du må derfor benytte Axess-kort når du kjøper heiskort i Kvitfjell.  

Overnatting 

Hvis du har booket overnatting via Hafjell Kvitfjell booking hentes nøkler i på Fåvang stasjon. Det ligger rett etter at du har kjørt av E6 mot Kvitfjell. Det er en rød bygning rett etter du har kjørt over E6. Her møter du våre hyggelige ansatte som hjelper deg med det du trenger før ankomst på hytta eller leiligheten. Her får du veibeskrivelse, nøkler og annen nyttig informasjon.  

Ankommer dere etter bookingen sin stengetid: Gi oss beskjed i forkant. 

Butikker 

Det finnes en dagligvare forretning på mellomstasjonen, på østsiden. Der finnes du også en sportsbutikk. På vestsiden finner du en sportsbutikk. 
Det er flere butikker i Fåvang sentrum, 20 minutter fra Kvitfjell.

Tilbud like ved bakkene 

I Kvitfjell Alpinanlegg ligger det flere spisesteder og afterski spredt rundt i skianlegget. 

Kvitfjell skiskole 

Ta skikjøringen til et nytt nivå med gruppetime eller privattime gjennom Kvitfjell skiskole. De dyktige instruktørene hjelper deg, uansett nivå, til å bedre teknikk og å øke opplevelsen i bakken.  

Kvitfjell skiutleie og skiservice 

Fant du ut at skiskoene er blitt for små? Eller at skiene trenger en runde behandling før bakken? Kvitfjell Skiutleie har alt utstyret du trenger til din skiferie.  

Sikkerhet i anlegget 

Vi har utformet noen Skivettregler for Kvitfjell Alpinanlegg. Dette gjør at vi alle kan føle oss tryggere i bakkene.  

Skipatruljen i Kvitfjell er der for å hjelpe skadde gjester og kontrollere sikkerheten i anlegget.  

Skipatruljen i Kvitfjell sjekker alle løyper hver morgen før åpningstid for å sikre løyper blant annet ved å se over gjerder, skilting og eventuelle hull etter tråkkemaskin eller vær. Under Kvitfjells åpningstider fortsetter dette arbeidet, og du ser de patruljerer på ski rundt i anlegget. Den viktigste jobben de gjør er dog å bistå når det har skjedd en ulykke og skader. Har det skjedd en ulykke er det en trygghet å vite at skipatruljen er der for å hjelpe.

SKIPATRULJE: +47 476 46 527 

Skilting 

For å komme til Kvitfjell fra E6 - følg skiltene til Kvitfjell. Det er også skiltet til Kvitfjell Vest.

I skianlegget, og på løypekart, vil du se at vi benytter internasjonale begreper.  

Nivå nybegynner - grønne løyper 

Litt øvet - blå løyper 

Øvet - røde løyper 

Avansert – sorte løyper 

Vi merker også løypene med nummer, noe som gjør det enklere å finne ut hvor du er i skianlegget. 

Skilek i bakken 

I Kvitfjell er det fokus på skiglede for barnefamilien, det er derfor 2 flotte familieområder for mindre barn i anlegget. Her kan barna trygt lære å stå på ski eller leke seg med utfordringer som tar skigleden til neste nivå. Det er aktiviteter for barna hver dag og her dukker ofte den nysgjerrige maskoten Jøkul opp for å bli med på leken. 

Kvitfjellparken 

For de litt større barna har kan vi glede dere med mye moro i Kvitfjellparken som ligger like ved familiebakken.

Det er 3 ulike nivåer i Kvitfjellparken. De følger de samme fargekoder som løypene. 

Mainpark for øvet og ekspert med blå, rød og svart linje

Bekledning 

Fjellet liker gjerne å vise oss sine forskjellige og skiftende personligheter, om det er varm og smilende, sur og kald, energisk og vindfrisk eller trist og grå. Uansett hvilken sesong det er, kan disse forskjellige værforholdene melde seg. Er du forberedt på å møte fjellet med humørsvingninger? 

Husk også på at riktig bekledning for noen, kan være mindre riktig for andre. Som på så mange andre områder, er vi forskjellige når det kommer til bekledning. Man kan altså ikke kopiere turkameraten sin når man kler seg til skituren. Vi har alle ulik toleranse for kulde, vind og varme, samtidig som vi også gjerne har et forskjellig aktivitetsnivå når vi er på skitur. 

Husk å se ut av vinduet på vær, vind og temperatur før du kler på deg, og bruk trelagsprinsippet: Velg ett lag med undertøy (gjerne ull), ett eller flere mellomplagg og ett ytterplagg. Flere lag med tøy gir luft mellom plaggene, og siden luft isolerer, vil lagene holde deg god og varm. Fordelene med lag er også at hvis du blir i overkant varm, kan du da enkelt ta av deg et plagg.  

I Kvitfjell er det hjelmpåbud og du holder deg derfor også varm på toppen. Varmen stiger oppover i kroppen og forsvinner dermed ikke ut.  

Også med votter, bør du tenke lagprinsipp, som beskytter mot vind og vær. Bruk gjerne et lag som varmer innerst og et lag som beskytter mot vind og fukt. Om planen er en litt lengre og mindre aktiv skitur, kan du tenke på at votter varmer bedre enn hansker fordi fingrene og luftlaget varmer hverandre. 

Opplevelser rundt Kvitfjell

Lillehammer by ligger kun 1 time Kvitfjell med bil eller buss. Lillehammer har en svært hyggelig gågate med nisjebutikker og gode kaféer. Den er verdt et besøk hvis du besøker Kvitfjell på et litt lengre opphold. 

Ringebu landsby ligger kun 30 minutter fra Kvitfjell og byr på hyggelig handel i et riktig skomaker Andersen miljø. Her finner du blant annet Annis Pølsemakeri, en av Norges mest kjente ferskvare butikker.

Hunderfossen vinterpark ligger like ved Hafjell. Vinterparken er åpen på kvelden fra 7. februar, når mørket har senket seg over dalen og trollene våkner til liv. Her finner dere blant annet Skandinavias sydligste snøhotellden vakre iskatedralenisbar, spennende Trollskogen med heksefest, kanefart, aking, barnesnøscooter i tillegg til lune opplevelser innomhus i Eventyrslottet, Ivo Caprinos Eventyrgrotte og Trollfallet. 

Like ved Hunderfossen Vinterpark finner du Lillehammer Olympiske Bob- og Akebanesom er en del av Olympiaparken, er den eneste bob- og akebanen i Skandinavia. Er du klar for en skikkelig utfordring, er du hjertelig velkommen enten du er barn eller voksen. Barn fra 10 år, som har med en forelder, kan være med og kjøre. Moro for hele familien! På vinteren kan du velge mellom bobrafttaxibob og skeleton og på sommeren kan du oppleve en fartsfylt tur med hjulbob.

På Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag.  

Det er noen som ønsker å kombinere sin alpinferie med noen timer på langrenn. Det er svært gode forhold også for langrenn i Kvitfjell. Den beste oversikten for preparerte løyper finner du på skisporet.no.  

Dette er kun noen få vinteropplevelser i området. La deg inspirere av flere på www.lillehammer.com 

Kontakt 

Har du flere spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt:  

Kvitfjell Alpinanlegg - +47 612 49 000