Yttersvingen overnatting Kvitfjell vestsiden
Jøkul Kvitfjell maskot kids
Tyrihanstunet kvitfjell mat

Yttersvingen – rett i feriemodus

Sømløs skiferie med skiopplevelsen i sentrum

Det beste med juleferie i Kvitfjell, er at vi alltid har hvit jul. Etter en desembermåned fylt med julebord, juleavslutninger og gaveshopping, er det himmelsk å kunne legge fra seg stress og forpliktelser hjemme og dra til fjells. Frisk fjelluft, nypreppede løyper, koselige restauranter og en avslappende atmosfære venter. 

Midt i vinteren, på Kvitfjells populære vestside, ligger nye Yttersvingen. I desember er vi klare for å ta i mot gjester i flotte, godt utstyrte leiligheter med "alt" i nærheten. Det aller beste med Yttersvingen er naturligvis nærheten til skibakken. Skiheiser, langrennsspor, barneområde, dagligvare, skiutleie, restauranter og sportsbutikk er like utenfor døren. Alle løypene på vestsiden fører tilbake til Yttersvingen, så her er det enkelt å finne veien hjem.

ski vestsiden sol kvitfjell

Stå på ski i Kvitfjells tre fjellsider
Er du ute etter å rolig cruising eller skikkelige utfordringer? Med utgangspunkt i Yttersvingen har du hele Kvitfjell til disposisjon. Ønsker du avslappende cruising, er det bare å ta gondolen over til Varden. Her ligger to løyper med jevnt, snilt terreng. Ønsker du å nyte solen i varierte løyper, går stolheisen utenfor Yttersvingen rett til til toppen av vestsiden. På vestsiden ligger et bredt utvalg av løyper fra grønt til rødt. 

Er det fart og spenning som ønskes, ligger Kvitfjells mest avanserte løyper på mellomstasjonen. Olympiabakken strekker seg helt fra toppen av Kvitfjell på 1030 meters høyde og ned til målområdet 185 moh. Naboløypa, Nasjonalanlegget, er en krevende og spennende løype med heng og terreng. Karirenna og gir også utfordringer. Men, både Familiebakken, Turisten og Gammelseterbakken er behagelige, enklere løyper som kan cruises på østsiden.

Langrenn
Yttersvingen har langrennsspor rett utenfor døren hvor du entrer et løypenett på 600 km. Du kan også ta heisen til toppen av Varden og begynne skituren rett inn i snaufjellet.

Se langrennskart.

Restauranter og afterski i Kvitfjell - hyggelige steder å samles

Kvitfjell er kjent for god mat og hyggelige samlingssteder. Her har dere flust av gode lunsjmuligheter å velge mellom når dere er på ski, i alle Kvitfjells tre fjellsider.

Vestsiden
Vestsiden har flere hyggelige og populære spisesteder. Tyrihanstunet er viden kjent for god mat og sjarmerende omgivelser med både cafe, pizzahus, og afterski. Her får du nydelig club sandwich, smørbrød, supper, salater, og varm og kald drikke i alle varianter.

Gondolen Fjellbistro ligger på Skitorget ved siden av påstigningen til Gondolen. Her serveres knallgode burgere, supper, kaker, varme og kalde drikker, og baristalaget kaffe. Lettvint cafe og bar ligger ved StudioH, i bunnen av Oleheisen (heis K). Her får du enkel servering, god drikke, shuffleboard og en liten bruktbutikk med sportsutstyr. 

Tyrihanstunet Kvitfjell

Mellomstasjonen
På mellomstasjonen har du flere muligheter når sult og kalde tær melder seg. 

Gudbrandsgard hotell tilbyr lunsj i Lobbybaren eller på den solfylte terrassen når været blir varmere. I hotellets underetasje, med inngang fra skibakken, ligger Beite. Beite har et kjøkken inspirert av tyske og østerrikske tradisjoner, gode cocktails og et bredt utvalg av øl og vin. 

Koia er en sjarmerende, intim tømmerhytte med inspirasjon fra alpene. Her får du fjellets kjappeste lunsj i form av gourmetpølser og goulachesuppe, hjemmebakt sjokoladekake og drikkevarer i alle varianter. Etter endt skidag har Koia fjellets beste afterski.

Fôr ligger ved Kids Gudbrandsgard. Her får du nydelig lunsj, og flere-retters middag på kveldstid i helger og ferier, samt god bakst. I etasjen under Fôr, ligger Børson, en dagligvarebutikk som er åpen daglig. Kvitfjell Hotel har Panorama restaurant og Utsikten bar. 

Varden
På toppen av Varden kan du nyte god lunsj, varm drikke og flott utsikt på Varden Restaurant. Restauranten er tilgjengelig også fra langrennssporet. Restauranten er kveldsåpen i helger og ferier.

Restauranter i Kvitfjell

Par i Kvitfjell

Kvalitetstid med nære og kjære

På Yttersvingen ligger alt til rette for kvalitetstid som man ønsker det. Ønsker dere å spise middag i leiligheten, har Yttersvingen godt utstyrte kjøkken med alt dere trenger for å tilberede hyggelige måltider sammen. Leilighetene har både gratis Wifi og TV. Men her er det også rom for å legge skjermene til side og nyte tiden med kjæreste og venner.

Nyt skiferien i splitter nye, lekre leiligheter i Kvitfjell. 

Klikk her for å booke Yttersvingen.

Yttersvingen, nye eksklusive leiligheter, er vår nye perle plassert på Kvitfjells solfylte vestside. Her er alt lagt til rette for å samle vennegjengen. Yttersvingen er fri for både rekkeviddeangst og tidsklemme. Det eneste du trenger å tenke på er å nyte gode skiopplevelser og deilige matopplevelser med kjæreste og venner. 

Alt du trenger er like utforen døren. Her står skiopplevelsen i sentrum med full tilgang til Kvitfjells mangfoldige alpinbakker. Ønsker du en langrennstur før eller etter bakken åpner, er også det lett tilgjengelig.

Bo komfortabelt i nærheten av alle fasiliteter

På Yttersvingen bor du i nærheten av alt, i snøsikre omgivelser 700 meter over havet. Så fort du parkerer bilen i oppvarmet garasje med lademuligheter, kan du legge fra deg skiutstyret ditt i skilockers, og ta heis rett opp til leiligheten.

Yttersvingen står ferdig til sesongen 2021-22, og kan bookes allerede nå. Yttersvingen er noe av det flotteste vi kan by på i Kvitfjell.

I umiddelbar nærhet til Yttersvingen finner du:

 • 38 komfortable leiligheter med enestående beliggenhet og høy standard
 • Ski inn og ut til Vestsiden og Varden, barneområde og langrennsmuligheter
 • Nærhet til populære restauranter som Gondolen Fjellbistro, Tyrihanstunet og Lettvint
 • Skiutleie, oppmøte skiskole, sportsbutikk og heiskortutsalg
 • Bo midt i snøsikre omgivelser på 700 moh
 • Dagligvarebutikk med lokale varer

Yttersvingen får sin egen dagligvarebutikk hvor du kan supplere det viktigste du trenger til ferien og få muligheten til å skaffe lokale godbiter.

Book Yttersvingen her. 

Artikkelen forsetter under bildet.

Yttersvingen overnatting kvitfjell stue vestsiden

Illustrasjonsbilde av en leilighet på Yttersvingen.

Komfortable leiligheter med høy standard

Yttersvingens leiligheter er flotte, praktiske, komfortable og har alt lagt til rette for at skiferien skal bi så enkel som mulig. Yttersvingens 38 leiligheter har adkomst med heis. Leilighetene har fra 2-4 soverom og 4-9 sengeplasser. En del av leilighetene kan knyttes sammen med naboleiligheten, slik at det blir enklere å reise flere familier sammen på tur. Leilighetene er eksklusive med flott innredning, godt utstyrt kjøkken og har enten balkong, markterrasse eller fransk balkong. Toppleilighetene har peis. 

 • Høy standard
 • Gratis wifi
 • TV
 • Mikrobølgeovn
 • Kjøleskap og fryser
 • Lydanlegg
 • Vask og tørk (leilighetene med 3-4 soverom)
 • Peis (kun toppleilighetene)
 • Balkong, markterrasse eller fransk balkong
 • Connecting rooms som gir opp til 14 sengeplasser 
 • Skilockers med tørkemuligheter

Book Yttersvingen her.