nydelige forhold i Kvitfjell

Tips før skiskole

Kvitfjell Skiskole gleder seg til å være en del av din eller ditt barns skiopplevelse, enten det er for å lære å stå på ski eller forbedre teknikken. 

For at du skal få mest mulig ut av din tid hos oss vil vi gi deg noen nyttige tips du kan tenke på før du møter din instruktør. 

For de minste

  • For at barnet skal få mest mulig ut av timen, er det best at barnet får være med skiskolen uten en nær voksen tilstede. Hold deg gjerne i nærheten, men ikke synlig for barnet. 
  • Forbered barnet i forkant om at de nå skal på skiskole time og at nær voksen ikke skal være med, men at man ikke er langt unna. 
  • Informer skiskolen på forhånd om barnet har noen spesielle behov eller om det er noe annet instruktøren bør vite om barnet.

For ungdom/voksen

  • Møt opp med riktig utstyr, anpasset ditt nivå og ferdighet. 
  • Det er fint å tenke gjennom før timen, hva man ønsker å oppnå slik at skiskole-læreren kan hjelpe deg å nå målet ditt eller hjelpe deg med å sette opp et mål. 

Klestips

Riktig utstyr til skiferien kan være alfa omega for om turen blir vellykket eller ikke. Frosne tær, våte klær og skrikende barn med neglsprett er ofte ikke en god oppskrift på en avslappende og minnerik ferie. Det viktigste er altså å holde seg varm og ha utstyr som passer. 

Lag 1: Innerst

Vi starter med det innerste laget som bør være ull. Tiden da ullklær klødde er over. I dag lages det meste av ullundertøy av merinoull. Denne er behagelig mot huden og klør ikke slik man husker fra barndommen. Å bruke bomull innerst er fy-fy da bomullen trekker til seg fuktighet og holder på denne så man blir kald. Ull varmer godt og er mest praktisk til aktive dager på vinteren. Velg skisokker som går opp til knærne (uten mønster) for å unngå gnaging i løpet av dagen. Til en ukes ferie bør man ha 2 eller 3 sett med ullundertøy og skisokker. 

Lag 2: Mellomlag

Mellomlaget kan være en genser i funksjonelle materialer, som fleece. Denne frakter fuktigheten vekk fra kroppen så man ikke forblir fuktig og kald. Man får også mellomlag av tovet ull som fungerer veldig bra. For de som lett fryser kan en tynn og lett dun-eller isoleringsjakke være det beste. Har du en tjukk ytterjakke holder det kanskje med en fleece, men har du skalljakke som ytterste laget bør man ha tjukkere mellomlag. Til beina gjelder samme regel 

Lag 3: Ytterlag

Dette laget bør være vindtett og vannavvisende. Her trenger man noe som isolerer mot vind og vær, samt holder deg tør samme hvor mye man baser i snøen. Det er viktig at dette laget også har mulighet til å slippe fuktigheten fra kroppen ut.
Er det ekstra kaldt kan man også benytte en boblevest eller lignede utenpå det ytterste laget, eller en ekstra fleece i mellomlaget.

Ett eller to par sokker?

Alpin- /snowbordstøvler skal sitte stramt men behagelig. Har man plass til to par sokker uten at det klemmer og er ubehagelig er dette greit. Blir det for trangt, stopper blodomløpet og man ender med å fryse på føttene. I de aller fleste tilfeller er det derfor bedre med 1 par gode alpinsokker laget med en høy andel ull. Vanlige bomullsokker bør man unngå.

Varmetap:

Hode og håndledd er der man har det største varmetapet. Benytt lange votter som dekker håndleddet. Trekk jakken godt over. Votter er å foretrekke i stedet for hansker.
Hjelm hjelper godt for å hindre varmetapet fra hodet. Man kan også benytte en lue, bøff eller pannebånd under hjelmen om man kjenner at det trekker kaldt på ørene.