Kvitfjell

Sesongens nyheter

  KVITFJELL, Årets skisesong står snart for tur og det er flere nyheter og oppgraderinger i destinasjonen som vil komme alle våre skigjester tilgode.

Nok en sommer og høst har gått og vi har brukt tiden til både å fortsette utvikling av senger, vedlikehold av heiser, ny varmestue og konsepter på spisesteder. Sesongstart vil være en gang ila november 2023 for Kvitfjell sin del og vi vil oppdatere hjemmesider så fort vi har en god nok værprognose til å kunne sette en planlagt dato.

1. Ny varmestue på Varden

Velkommen til "Fossen" - Kvitfjells nyeste varmestue. Plassert ved påstigning av Vesleseter Express (N) gir "Fossen" den perfekte muligheten til å varme deg opp på kalde dager. Her er det rikelig med sitteplasser for de som ønsker å nyte medbrakt matpakke. I tillegg er det en praktisk automat for de som ønsker å kjøpe mat og drikke. Varmestuens design er i tråd med den vakre natur og arkitekturen i Kvitfjell, og gir deg en autentisk og hyggelig atmosfære.

Fossen, varmestue Kvitfjell Varden. Foto: Alpinco/Martin Vinje.

2. Ta toget til Kvitfjell

I fjor åpnet Kvitfjell Stasjon igjen, etter noen år uten faste togstopp. I forbindelse med brukollapsen under flommen "Hans" falt Randklev Bru i Fåvang. Siden har Dovrebanen vært stengt og det har gått buss for tog mellom Lillehammer og Ringebu. Fra 11. desember 2023 vil togene gå til Kvitfjell stasjon, som blir endestasjon frem til bruen blir bygd opp igjen. Dette gjelder de fleste avganger, med unntak av en avgang i døgnet. 

Enten du skal på dagstur eller overnattingstur er toget et behagelig alternativ til bilen når du skal til Kvitfjell i vinter. Fra målområdet er du kun en heis unna Gudbrandsgard Hotell og resten av fjellet.

Se åpningstider for heisen

Fåvang stasjon blir endestasjon for de som skal videre med buss for tog. 

Les mer ruten på SJ Nord sine sider

Skitoget til Kvitfjell stasjon. Foto: Alpinco/Erland Husom.

3. Oppgradering av snøproduksjon og heiser

I år har vi gjort store investeringer på produksjonsanlegget, blant annet med nytt anlegg på toppen av Panoramaløypa. Vi har også gjort store tekniske oppgraderinger på flere heiser som gjør at vi vil få mindre driftsavbrudd og mer stabilitet.

 

4. Skitorget blir oppgradert med nytt gjestesenter

Vi har bygd om Sport1 på Skitoget for å gi en bedre flyt og inndeling. Vi vil også etablere et gjestesenter i tilknytning til butikken, hvor det har vært billettkontor tidligere.

 

5. Byggetrinn to av Yttersvingen står ferdig

Trinn to av Yttersvingen-utbyggingen er nå fullført og venter spent på å ønske de første gjestene velkommen når vestsiden åpner før jul. I tillegg til flotte overnattingsmuligheter har denne nye utvidelsen også møterom med plass til opptil 50 personer (i klasserom-oppsett). Dette gir muligheten for både forretningsmøter og konferanser i en inspirerende atmosfære med ski in og ski ut. Finn ut mer om Yttersvingen

Yttersvingen. Foto: Alpinco.

6. Nytt navn og konsept på Beite - Restaurant Mett

Restauranten Mett åpner i lokalene som tidligere het Beite fra sesongstart og har satt seg som mål å bli fjellets foretrukne familierestaurant. Her blir det velsmakende, hjemmelaget mat, samtidig som vi holder prisene rimelige for alle. For å gjøre besøket enda mer behagelig, vil vi sørge for at barna har sitt eget lekehjørne på dagtid, slik at foreldrene kan nyte måltidet.

På dagtid setter vi fokus på både kvalitet og tempo, slik at du kan få en rask, smakfull matopplevelse. Etter lunsj-rushet vil menyen skifte til å inkludere deilige pizza- og middagsretter, som gir en perfekt avslutning på en aktiv dag i fjellet.
 

7. Origo Kvitfjell er i gang

Byggingen av Origo Kvitfjell er i gang og leilighetene skal stå ferdig til skisesongen 24/25. Origo er plassert helt sentralt, midt i bakken på nedsiden av Tyrihanstunet. Her ligger alt til rette for skilek, turglede og nydelige timer i solveggen, med god snøsikkerhet og supre solforhold. Les mer om Origo Kvitfjell.

Origo, kvitfjell.