Skikjøring på vestsiden i Kvitfjell.

Motorveien helt til heisen - nesten

FÅVANG, Du trenger ikke reise langt eller bytte uendelig med transportmidler for å besøke oss. 


Kvitfjell ligger praktfult til i fjellsiden i Fåvang. En 45 minutters kjøretur fra Lillehammer som tar deg opp igjennom Gudbrandsdalen og til Per Gynts rike. Man kan nesten ikke ta feil, og man kan allerede skimte bakken i all sin prakt,  lenge før man faktisk kjører av motorveien.

Opp av tåka nedi dalen, til flotte forhold på toppen. Foto: Norges Skiforbund.

 

Flere muligheter

Fra motorveien kjører man skiltingen til Kvitfjell. Veien tar deg over Lågen og videre til baksiden, som det heter på folkemunne. Her vil du etterhvert få et valg om å kjøre enten til vestsiden, eller opp til midtstasjonen og GudbrandsGard hotell med mer. 

Kvitfjells nye vestside er vel verdt en paragraf. Her har det skjedd utrolig mye bare de siste årene. Ikke bare at Skitorget i bunn fått seg et realt løft, men restaurantene her er også noen av de beste i sin sort. Nye Varden restaurant har allerede rukket å bli vel kjent enda det ble åpnet for bare kort tid siden. I tillegg er Varden fjellgrend et helt nytt område med nye, flotte hytter som ligger på andre siden for Skitorget. Herfra er du påkoblet alle heiser og kroker til resten av Kvitfjell og de 34 kilometerene med alpinbakker.

Bakkene i Kvitfjell slynger seg mellom hytter og trær.

 

Rett ut i bakken

Kjører man til midtstasjonen og skal bo på GudbrandsGard hotell finner man også her både utsøkte restauranter, som Fôr, og hyttegrend og andre overnattingsmuligheter utover hotellet. De siste årene har det også her blitt utvidet og oppusset.

Alt i alt er mulighetene mange i Kvitfjell, enten du kommer via buss, bil eller tog. Du kan kjøre hele veien opp til døra der du skal bo, og fra der sklir du rett ut i løypemekka. Det bør også nevnes at langrennsløypene kjøres fra enten rett utenfor hyttene, eller fra avstigning på eksempelvis Varden-heisen, og fra der kan du gå både til Skeikampen og Gålå. Mulighetene er uendelige.

Velkommen til Kvitfjell på ski - rett opp og rett ut.