Kvitfjell X, 2023. Foto: Alpinco.

Påskerekord i Hafjell og Kvitfjell

  HAFJELL/KVITFJELL, For Alpinco er ikke årets påskeegg helt tomt enda. Årets påske knuste alle tidligere påskerekorder i Hafjell og Kvitfjell. For sistnevnte ble det også ny all time high besøksrekord!

Det har vært en drømmepåske på alle mulige måter dette året. Med gode kuldegrader og en rekordkald mars har løyper og fjell stått seg eksemplarisk gjennom siste del av sesongen. Med renn, konserter og arrangementer i begge destinasjoner har årets påske virkelig trukket folk til fjells.

- Fantastisk!

Totalt i påskeuken har de to skidestinasjonene hatt 88.000 skigjester på besøk i bakker og fjell. I fjor var antall besøkende 75.000.

- Helt fantastisk. Jeg tror vi alle krysset fingrene for at årets påske skulle bli bra, men at det skulle bli så bra hadde vi nesten ikke turt å håpe på. Med så knallgode forhold i fjellet som vi har hatt i hele mars og langt inn i påskeuka, kombinert med gode arrangementer, konserter og værmeldinger, er det god grunn til at folk har trukket til fjells denne påska, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

All time high i Kvitfjell

Årets påske slår alle tidligere rekordpåsker. Den store dagen, som også satte all time high besøksrekord i Kvitfjell med 5400 gjester, var langfredag. Denne dagen var det nærmere 9300 gjester i Hafjell. 

Totalt har påskeuka stått for en heiskortomsetning på MNOK 23. Det er en øking på 40% fra fjoråret.

- Det er utrolig gøy å avslutte med en slik rekordpåske. Også spisestedene og våre eksterne drivere i fjellet, både på skiskole og utleie, melder om rekorder denne påskeuka. Våre varme senger har vært fylt godt opp med familier og skientusiaster, og også denne siste uka av sesongen har vi et stort innrykk av utenlandske gjester som nå får med seg siste rest av vintersesongen, sier Wedum.

Påskerekord i Kvitfjell 2023. Foto: Alpinco,

Dele denne artikkelen?