Kvitfjell stasjon. Foto: Alpinco,

Det blir tog til Kvitfjell i vinter!

  KVITFJELL, Det blir totalt tre avganger per dag til/fra Kvitfjell stasjon med skitoget også denne sesongen. Det på tross av at "Hans" felte togbrua lenger nord.

Etter at SJ og Bane NOR gjenåpnet Kvitfjell stasjon 11. desember i fjor, solgte SJ Norge over 6000 seter til eller fra Kvitfjell stasjon i løpet av vintersesongen. Det skriver SJ i en pressemelding.

Skitoget ble en suksess der svært mange gjester og turister valgte tog fremfor bil.

- Etter at Ranklev bru raste tidligere i år har det ramlet inn med spørsmål fra gjester, både i Norge og utlandet, hvorvidt de kan ta tog til fjells i vinter. Det er gledelige å nå kunne meddele at det totalt blir tre avganger til og fra Kvitfjell stasjon denne vintersesongen, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Bistår SJ og Bane Nor

SJ har tapt store beløp etter brukollapsen i Gudbrandsdalen og ingen kan enda svare på når brua vil være reparert og i funksjon igjen. På Dovrebanen har det siden kollapsen kjørt busser på strekningen Lillehammer-Trondheim, noe som har ført til at man ikke visste om Kvitfjell stasjon ville være operativ i vinter mens ny bru blir satt på plass.

Løsningen ble at Alpinco, som i dag huser bookingen sin i den gamle stasjonsbygningen på Fåvang stasjon, stoppet rett før Kvitfjell, låner den ut som en slags logistikkstopp.

- De som da skal videre til Ringebu eller Trondheim bytter fra tog til buss her, mens de som skal nyte skitid i fjellet kan ta toget ytterligere ett stopp tre ganger i døgnet og komme seg til Kvitfjell stasjon, sier Wedum.

Det har vært viktig for Alpinco og tilrettelegge så godt det lar seg gjøre. Både for å bistå SJ og Bane NOR, men også for å hjelpe der de kan med å opprettholde det populære skitogstoppet på Kvitfjell.

- SJ er en god og viktig partner for oss, derfor var det en enkel avgjørelse for oss å hjelpe der vi kan. Vi veldig glad for at våre gjester kan ta toget helt frem til Kvitfjell stasjon også kommende vinter. Dette var et populært tilbud forrige sesong, så her har SJ og Bane NOR gjort en stor innsats for at dette nå blir en realitet, sier kommersiell leder i Alpinco, Jonas Bjørnerud.

Togstopp, Kvitfjell stasjon. Foto: Alpinco.