Kvitfjell Varden

Kvitfjell Varden har åpnet

I romjulen 2017 åpnet Kvitfjell Varden, Kvitfjells nye familievennlige fjellside.

De nye løypene er et godt tilskudd til det eksisterende løypenettet i Kvitfjell. Østsiden er kjent for Olympiabakken,
hvor det blandt annet arrangeres World Cup i utfor og super-g årlig. Vestsiden er en mer familievennlig fjellside med varierte grønne, blå og røde løyper.
Varden er Kvitfjells aller mest familievennlige fjellside. En grønn og en blå løype er preppet og klare til bruk hver dag. Løypene har jevn fallinje uten krevende partier, og solid bredde. Disse løypene er perfekte for nybegynnere, og de som ønsker å boltre seg med store carvingsvinger.

Daglig leder, Odd Stensrud, forteller begeistret om den nye statsningen.
-Det er dette vi har manglet i Kvitfjell. Vi ser at utviklingen i bruken av skianlegget har ligget på vestsiden de siste årene. En del av løypene på vestsiden kan likevel være i tøffeste laget for noen, da deler av løypene har krevende partier.

-På Varden er høydemeterene jevnt fordelt nedover hele lia. Det er nesten samme høydeforskjell på Varden og på vestsiden, men Varden er uten de bratte partiene, noe som passer bra for barn og nybegynnere.

-Det er genialt at topografien her er slik at vi kan binde sammen tre fjellsider med så forskjellig alpinprofil, forteller Stensrud.
Hele investeringen er allerede dekket av tomtesalg
Investeringen i Kvitfjell Varden finansieres av tomtesalg. På denne tiden for ett år siden, var det ennå ikke vedtatt at fjellsiden skulle realiseres. Godt forhåndssalg av tomter gjorde imidlertid at avgjørelsen ble tatt i begynnelsen av februar 2017.

-Siden har det vært høy aktivitet i Kvitfjell. Heiser, løyper, nytt snøproduksjonsanlegg, vei, vann og avløp ble klargjort gjennom sommeren og høsten, forteller Stenrud.   
Det er solgt tomter for ca. 130 millioner for kroner i den nye fjellsiden. Tomtene har en unik beliggenhet med umiddelbar nærhet til både alpin- og langrennsproduktet. De to øverste tomtefeltene er snart klare til overlevering, og begge feltene nærmer seg utsolgt.