Sesongåpning Kvitfjell. Foto: Alpinco.

Kvitfjell sesongåpner 3. november!

  KVITFJELL, Etter to gode uker med stabile kuldegrader kan endelig Kvitfjell ringe i bjella: sesongåpning blir allerede 3. november!

Kvitfjell har tradisjon med å være først ute takket være stabilt innlandsklima. I år er intet unntak og skidestinasjonen med sine tre fjellsider sesongåpner den første av sine 34 løyper, fredag 3. november.

- Været har spilt på lag med oss og gjort det mulig å sesongåpne allerede nå. I første omgang er det Familiebakken som åpner, et treningstilbud mange allerede har booket. Gjengen ute har produsert snø og preppet til den store gullmedaljen slik at vi kan åpne én dag før planlagt åpning, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Kvitfjell 29. oktober. Foto: Alpinco.

Jubler for vinter

I fjor åpnet Kvitfjell 25. november, da som først ut i landet. Også i år er Kvitfjell helt i startskuddet av skidestinasjoner som åpner først.

- Vi er mange som jubler over at vinteren er her allerede nå. Det gir oss en solid start på sesongen i tillegg til at både lokale og hyttefolk kan få i gang skisesongen sin. For å snu litt på VG sine overskrifter, det er flott med vinter og snø hvis man har vinterdekk og ski på, sier Wedum.

Først ut til å åpne er altså Familiebakken med Familieheisen. Her vil det være stor treningsaktivitet med egne bookbare traseer for klubbene. Alle andre skigjester kan bruke bakken mellom klokken 11.00-13.00 kommende helg.

- Vi forsøker å tilrettelegge slik at alle skal få sesongstarte med ski eller brett denne helga, sier Wedum.

Åpent daglig

Forløpende og utover uka vil produksjonen av snø fortsette i Kvitfjell. 11. november åpner vi Kvitfjell Express (stolheis B), Karirenna. Videre jobber vi med å åpne Vestsideløypa og Vestsiden Express (stolheis C).

Kvitfjell vil fra og med fredag. 3. november være åpent daglig frem til sesongslutt, 21. april 2024. Følg med i Kvitfjells snørapport for å se hva om åpner fremover.

Kvitfjell 29. oktober. Foto: Alpinco.

Skisikkerhet

Åpningstider

FAQ