fjellside

Kvitfjell får sin tredje fjellside

Kvitfjell Varden

Ny stolheis og 5 km nye løyper ferdigstilles sesongen 17/18.

Kvitfjells tredje fjellside har vært planlagt i lang tid. -Det er en stor milepæl for Kvitfjell at utbyggingen nå er vedtatt, med oppstart allerede til våren 2017, forteller daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Til fjells på under 6 minutter
Det blir også bygget en ca 250 meter lang stolheis som blir en forbindelse mellom vestsiden og Kvitfjell Varden. Heisen strekker seg over et vakkert naturområde og vil bli en liten utsiktssafari på vei over til Kvitfjells tredje fjellside. Der ender du på starten til den nye express stolheisen som går helt til fjells på Kvitfjell Varden. Den nye expressen blir en 6-seters stolheis med god kapasitet. Her kommer du til fjells på under 6 minutter.

-Fra toppunktet på den nye stolheisen ligger også hele fjellheimen foran deg, med et løypenett som strekker seg til Skeikampen i sør, og Gålå - Fefor i nordvest, forteller Stensrud.

-Kvitfjell får nå tre fjellsider med unik og differensiert skikjøring. Dette knyttet sammen med moderne stolheiser med god kapasitet . Her kan du stå på ski fra Gudbrandsdalen helt inn i Peer Gynts Rike, en skisafari som vil gi deg alpefølelsen, sier Stensrud. 

Nye familievennlige løyper
De nye løypene i Kvitfjell Varden ligger opp mot høyfjellet i variert skogsterreng. Her bygges i første etappe familievennlige grønne og blå løyper, som vil være et godt supplement til Vestsiden og de litt tøffere løypene ned mot Gudbrandsdalen. Begge løypene får god bredde og blir perfekt for store, gode carvingsvinger. 

Tomtene
Det er lagt ut 3 nye tomteområder med umiddelbar nærhet til bakken og langrennsnettet. Godt over 20 tomter har blitt solgt siden desember, og Alpincos styre vedtok denne uken at Kvitfjells tredje fjellside realiseres. Tomtene ligger fra 870-950 moh. i et svært snøsikkert område med utsikt mot Rondane, Jotunheimen, Peer Gynts rike og Kvitfjells vestside. Alle tomtene har umiddelbar ski inn og ut til alpine traséer og langrennsnettet.

Salg over all forventing
Eiendomsmeglerne Hallvard Brekke Klingen og Trond Heide fra iHus premium har opplevd et stort trykk på tomtesalg fra salgstart i desember. -Salget har gått over all forventning, og interessen har vært stor hele tiden, forteller Klingen.

-Folk vi har med oss opp er alle begeistret over det vi viser dem der oppe, og de ser det unike ved området.

Nærheten til alpint og langrenn er selvsagt kjærkomment, men også mulighetene dette området gir på sommerstid. Kvitfjell Varden har svært gode sol- og utsiktsforhold, som er et viktig kriterium for mange, forteller Trond Heide.

Visningstallene for vinterferien er allerede gode, og det før nyheten om realisering og ny stolheis har kommet ut. –At den nyheten kom nå rett før vinterferien, er perfekt timing, smiler Klingen. -Stolheis er noe mange interessenter har etterspurt allerede, så å kunne gi dem denne nyheten nå er positivt.

-Vår forventning fremover er at flere vil føle at det blir lettere å ta en beslutning om kjøp nå som prosjektet blir realisert, avslutter Heide.

En av alpin-Norges største satsinger
Ny stolheis er ikke bare en gladnyhet for tomtekjøpere, men en stor nyhet i alpin-Norge. Kvitfjell får en helt ny fjellside. Ny stolheis og 5 km løyper er kun første etappe i utbyggingen av Kvitfjell Varden. 

Etappe to blir et tøffere skiområde med gode off-pistemuligheter og mer utfordrende løyper. 

Området Kvitfjell Varden består av hele 3500 daa, hvor det ligger til rette for videre utvikling av skianlegget både nord og sør for første etappe av utbyggingen. Totalt kan det bygges hele 15 km med nye alpinnedfarter i det nye skiområdet, helt fra grønne nybegynnerløyper til mer krevende svarte løyper. 

-Området ligger svært snøsikkert til, og er kjent for at det faller store mengder natursnø, noe som også gjør fjellsiden interessant for frikjøring, forteller Stensrud.

Les mer, last ned prospekt og ta kontakt med meglere på www.kvitfjellvarden.no.