En skidag i Kvitfjell fra A til Å

En dag i Kvitfjell fra A til Å

 

DIY – din guide til en skidag i Kvitfjell

 

Kjøre til Kvitfjell

Kommer du til Kvitfjell med bil, kan du enten kjøre til Mellomstasjonen eller Vestsiden. Det er også mulig å parkere bilen i bunn av Olympiabakken og ta Olympic Express (stolheis A) opp. Husk at det er en krevende løype å kjøre ned igjen. Det er mulig å ta heisen ned hvis du ikke er komfortabel med å kjøre svart løype tilbake til bilen.

Les mer om veibeskrivelse og hvordan man kommer seg til Kvitfjell: Reise til Kvitfjell

 

Parkering
Mellomstasjonen: Det er en stor parkeringsplass ovenfor Gudbrandsgard Hotell
Vestsiden: Parkering ved Skitorget
Varden: Parkering ved

Du kan lade elbilen din her og der....

Se løypekart for parkering

 

Skiutstyr
Har du med deg ditt eget skiutstyr? Klikk det på og skli ut i bakken. Har du behov for å leie ski? Vi har skiutleie på begge sider av fjellet. Sport 1 Kvitfjell ligger på Mellomstasjonen nedenfor Gudbrandsgard Hotell.

På Vestsiden ligger skiutleien på Skitorget. Begge skiutleiene er i tilknytning til sportsbutikker som innehar det du eventuelt har glemt

Her får du hjelpen du trenger til å skaffe skiutstyret som passer for deg.

Hvordan kle seg i kulden

Heiskort
Heiskort kan kjøpes på stedet i et av våre heiskortutsalg på Mellomstasjonen eller på Skitorget på vestsiden. Det mest lønnsomme er imidlertid å kjøpe kortet i online på kvitfjell.no eller i appen vår HafjellKvitfjell. Hvis du har Axesskort fra før av, kan du lade opp kortet online. Hvis du ikke har Axesskort, kan det bestilles sammen med heiskortet og hentes ut i en av våre pick-up bokser med qr-kode.

Les mer om å kjøpe heiskort her

Ut på ski
Med ski eller snowbaord på bena og heiskortet trygt i venstre lomme er du klar for å komme deg ut i bakken.

Kvitfjell har tre fjellsider å boltre seg i. Mellomstasjonen, Vestsiden og Varden. Takket være fjellsidene er det lite kø i Kvitfjell, da publikum naturlig blir spredt over tre fjellsider uten de store flaskehalsene. De tre sidene har helt ulik demografi når det gjelder vanskelighetsgrad og variasjon av løyper. Mellomstasjonen har de mest krevende løypene, med Olympiabakken fra OL i 1994 hvor det årlig arrangeres World Cup. Vestsiden, Kvitfjells populære solfylte side, har varierte løyper som passer for hele familien. Varden, Kvitfjells nyeste fjellside, har fem kilometer med familievennlige løyper, pudderskogen og en morsom skogsløype for barna.

Bli kjent med Kvitfjells tre fjellsider.

Barneområder
Har du med deg små barn eller nybegynnere i bakken? Vi har barneområder på begge sider av fjellet med båndheiser og koppheiser hvor det er mulig å avansere litt etter litt.

Jøkul – Kvitfjells maskot

Kvitfjellparken
Vi har to terrengparker i Kvitfjell. Kvitfjellparken ligger på Mellomstasjonen og betjenes av Familieheisen (E).

KIDS-parken er en del av barneområdet på Vestsiden og har enkle hopp og rails og er en leken, morsom park å øve seg i.

Les mer om Kvitfjellparken
 

Den beste lunsjen
Atmosfæren og nivået på matserveringen er skyhøyt i hele Kvitfjell. Kvitfjell har 8 serveringssteder i tilknytning til alpinanlegget. En lunsj på Tyrihanstunet, en kakebit, en kaffekopp på Gondolen Fjellbistro, en bedre middag på Varden Restaurantent, Fôr, Prepperiet eller Beite og en tur på afterski på Koia eller Lettvint er obligatorisk for å få en fullverdig Kvitfjellopplevelse.

Restauranter i Kvitfjell
 

Pudder og frikjøring
På snøfylte dager skal du ikke langt utenfor preparerte løyper for å finne løssnø.

Løypene du må prøve
Kvitfjell har 34 kilometer løyper, og det er noen av disse kilometerne du ikke må gå glipp av.
 

For deg som ønsker en utfordring
Er du ute etter en utfordring, må vi absolutt anbefale Olympiabakken fra topp til bunn. Da får du 3,3 kilometer løype og 854 høydemeter med utfordringer, heng og terreng hele veien fra toppen av Segelstadseterkampen til Fåvang nederst i dalen. Wintherhogget i øvre del av Olympiabakken, og Mæhlumshenget i nedre del er de bratteste delene av løypa. Blir det for tøft, er det mulig å unngå begge disse hengene ved å svinge ut i naboløypa Nasjonalanlegget (2), og å kjøre skiveien (4) som går på siden av nedre del av løypa. Andre utfordrende løyper er Nasjonalanlegget (2) og Karirenna (3).

Tips: kjør Olympiabakken før heisen starter og ta første heis fra bunn 09:30.

Løyper: 1a, 1b, 2 og 3.
Heiser som betjener disse løypene: Stolheis A og B.
 

For deg som vil cruise variert med familien
På Mellomstasjonen kan vi da anbefale Turisten (7) og Gammelseterbakken (9). Disse løypene har terreng og variasjon, men er ikke like avanserte som de mest utfordrende løypene. På vestsiden vil vi anbefale Vestsideløypa (21), Kvitfjelløypa (23) og alle løypene i tilknytning til Fjellheisen (H). Fjellheisen og løypene ligger for seg selv, og her er det aldri trengsel.

Løyper: 7, 9, 21, 23, 22, 28, og 26.
Heiser som betjener disse løypene: Stolheis B, Stolheis C og Fjellheisen.
 

For deg som vil ta det rolig
Varden, Kvitfjells nyeste fjellside, har 5 kilometer med familievennlige løyper.
Åsendenbakken (37) og Vesleseterløypa (36) er av vanskelighetsgraden blå og grønn og perfekt for rolig cruising. Bjørnliløypa (20) og Blåløypa (29) til StudioH på vestsiden er snille løyper. Barneområdene med tilsammen 3 båndheiser og 2 tallerkenheiser er et strålende sted å øve seg på å stå på ski.

Løyper: 36, 37, 20, 8, 24, 33, 7, 5, 16, 29.
Heiser som betjener disse løypene: Stolheis N, Stolheis C, G, I, D, J, G, F og L.
 

For den lekne
For den lekne og spretne, er parkene våre perfekte. Kvitfjellparken på Mellomstasjonen og Kids-parken på vestsiden har hopp og rails.

Pudderskogen
Bruløypa
Under stolheisen på vestsiden
Olympiabakken/Skiveien
De uthuggende skogsområdene på vestsiden
Løype 28
Kids World Cup

For deg som vil trene
Vi har høy treningsaktivitet hele sesongen gjennom i Kvitfjell. Våre to populære traséer blir hyppig brukt til tekniske grener og fartstrening.
Slalåm/storslalåm: Familiebakken og Treningsbakken
Fart/storslalåm: Nasjonalanlegget

Løyper: 12, 14 og 2.
Heiser som betjener disse løypene: Stolheis B og E.

Kontakt [email protected] for å reservere trasé.
Behov for overnatting til en gruppe? Kontakt [email protected]