Segelstadseterkampen, Kvitfjell Alpinanlegg.

En løpers mekka: Kvitfjell

KVITFJELL, Svært mange kjenner godt til Kvitfjells tre fjellsider og de fantastiske alpinbakkene. Det derimot mange ikke vet er at dette er en drømmedestinasjon for alle med løpe- og turdilla! 

Mens sommerbladene sakte men sikkert visner hen og farger stier og fjell i det som gjenkjenner høsten alle best, stikker de uendelig mange stiene innover fjellheimen seg enda bedre frem. Som et levende kartverk og et bevis på at her har en og annen allerede fått øynene opp for de uendelig mange turmålene som finnes med utgangspunkt i Kvitfjell Alpinanlegg. 

Peer Gynts rike

Ikke bare er alpinbakkene i seg selv selve definisjonen på syretest, det er også utgangspunkt for mange turer som leder deg innover Peer Gynts majestetiske rike. 

- Det er fint lite som kan måle seg med Kvitfjell, sommer og høst, for de mange av oss som elsker flytstier, råk og herlige badevann med løp- eller fjellsko på. Det er gjort en betydelig jobb med å skilte opp de mange turmålene hos oss, så her er det enkelt å orientere seg. Dessuten er mange av de åpenbare fjelltoppene enkle å se i et så flott og åpent terreng, så her er det kun puls, kondisjon og matpakka som setter begrensninger, sier markedssjef i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Hestknappen, Kvitfjell Alpinanlegg.

Plukke topper

Enten du har utgangspunkt i midtstasjonen, der Gudbrandsgard Hotell ligger smidd ned mellom fjellsidene, eller Varden og Vest på andre siden, vil du finne et hav av turvalg. Her er det bare å plukke topper, store og små. Man kan løpe, gå eller sykle, alle muligheter er tilgjengelig og stiene er flotte. 

- Fra Gudbrandsgard Hotell er kanskje Kvitfjellet det mest kjente landemerket i området og en flott topptur. Det er tydelig sti mot vest og toppen kan nås enten via en bratt sti på østsiden, eller en enklere sti fra nordsiden av toppen. Premien er å komme seg opp på Kvitfjellet som er 1044 m høyt, sier Wedum. 

Hestknappen, som ligger like ved Kvitfjellet, er også en fin tur og få med seg på kjøpet. Den ligger nordvest for Kvitfjellet og kjennetegnes ved at den er bratt og smal.

Turterrenget i Kvitfjell Alpinanlegg.

Utsikt for alle penga

Denne varme høstdagen benytter vi anledningen til å fylle løpevesten med vann og niste, for å løpe til Bånsæterkampen. En topp som sies å ha upåklagelig utsikt sørover. Det kan vi bekrefte. 

Her starter vi turen på toppen av Varden og parkerte bilen med Myrsetra. Herfra er det svært godt merket og god traktorsti opp til passerer tregrensa og ser turmålet strutte foran deg som en rygg av fjell.

- Det er enkelt å finne frem, både fordi det er godt skiltet, men også fordi terrenget er slik at du ser sti og råk tydelig hele veien. Dessuten kan vi absolutt bekrefte at utsikten her oppe er fantastisk. Man kan fortsette til Prestkampen, Skeikampen, Skardbua eller ta seg en dupp i Svartvann om man har lyst på et ekte fjellbad, sier Wedum.

 

Tre kjappe turtips

Foruten de turene vi har skrevet om over her, har vi under listet opp tre fine og varierte turmål man finner i Kvitfjell.

Varden

Toppunktet på Varden ligger på 990 m. Her er det flott område med mange plasser hvor det er fint for en rast med niste og termos. Det er merket egne stier som danner en rundtur fra toppstasjonen på stolheisen og via Myrsetra. Kommer dere med bil er det en stor P-plass på Storslettbakken. Gå derfra bilveien til Myrsetra og opp eller gå fra Varden hvor stien starter rett ved stolheisen. Stiene er merket med oransje merker.

Svartvann

Svartvann ligger mellom Varden og Prestkampen og er særlig fint på sommeren med fine bademuligheter. Det er flere veier til Svartvann. Du kan starte på Dalavegen ved Vesleseter, på Storslettbakken eller Myrsetra.

Gråkampen og Røgna

Har du lyst på en litt lengre tur kan du starte på Svinslåvangen, som ligger nedenfor (sør) Svinslåa. I sørvest på sletta starter stien som gå mot Fagerhøi via Røgna-vannene. På veien kan du ta av mot øst og ta turen oppom Gråkampen på over 1200 m. På andre siden av Røgna går stien mellom Fagerhøi og Skardbua, som også gir mulighet for en fin rundtur tilbake til Svinslåa.

Les mer om turtips på våre nettsider: https://bit.ly/3LVXqHS

Bånsæterkampen.

Dele denne artikeln?