Kvitfjell

Alpinco deler ut skiopplevelser sammen med Kirkens Bymisjon

HAFJELL/KVITFJELL, Sammen med Kirkens Bymisjon Lillehammer deler Alpinco denne julen ut to fullverdige skiopplevelser til en gruppe barn bosatt ved Kirkens Bymisjons barnevernstiltak. 

Rundt 10 prosent av den norske befolkningen lever under fattigdomsgrensa og utenforskap er et voksende problem. Forskjellene blir stadig større og flere og flere søker hjelp. Mange trenger litt, noen trenger mye.

Alpinco, som eier begge skianleggene Hafjell og Kvitfjell, ønsker derfor å bidra med det de kan. Spesielt mot barn og unge. Derfor gir de denne julen bort to helgeopphold, ett i hvert fjell, til en verdi av 30.000 kroner. 
 

Vil inkludere flere

Gaven går i år til barn bosatt ved Kirkens Bymisjons barnevernsinstitusjoner og familier som Kirkens bymisjon har kontakt med gjennom sitt virke.

- Det er ingenting som gleder oss mer enn at våre fjell kan gi glede og opplevelse for barn og unge som ellers ikke ville fått det. Vi har som mål gjennom vår egen bærekraftsstrategi å inkludere flere samfunnsgrupper og er derfor glad for at Kirkens Bymisjon vil gå sammen med oss om å dele ut dette til de som trenger det, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Rørende

Gaven er et gratisopphold på de helt nye leilighetshotellene Favn og Yttersvingen, inkludert heiskort, middag på en av restaurantene i fjellet, skiutleie og transport til og fra destinasjonene en hel helg. Administrasjonsleder ved Kirkens Bymisjons barneverntiltak, Torjus Jakobsen Rønnes, sier dette kommer godt med. 
 

Torjus Jakobsen Rønnes i Kirkens Bymisjon.-


I en av de to gruppene som får gaven er det en far som drar med sine to barn. Han hadde tårer i øynene og var oppriktig rørt. Han hadde ikke hatt mulighet til å gi barna sine dette uten denne type støtte, sier Jakobsen Rønnes.

I tillegg til å dele ut to opphold i de to destinasjonene donerer Alpinco også ut 200 dagskort inkludert skiutleie. 

- Her er vi i dialog med ulike organisasjoner for å fordele dette rettferdig til barn og unge, minoriteter eller andre familier som kunne ha glede av det. Ønsket vårt er å bidra med det vi kan til de gruppene vi har rundt oss som ellers ikke ville vært her, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

- Vårt mål er at dette fra og med nå kan bli et langvarig samarbeid der vi og Kirkens Bymisjon jobber sammen om å gi flere muligheter de ellers ikke har, sier Wedum.

Komminikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Dele denne artikkelen?