Yttersvingen overnatting Kvitfjell vestsiden
Jøkul Kvitfjell maskot kids
Tyrihanstunet kvitfjell mat

Yttersvingen – Her blir feriefølelsen tatt på alvor

Yttersvingen med nye eksklusive leiligheter, er vår nye perle plassert på Kvitfjells solfylte vestside. Her får du fri fra både rekkeviddeangst og tidsklemme. Når du er på plass på Yttersvingen er tiden inne for et pusterom med familie og venner. Alt du trenger er like utforen døren. Her står skiopplevelsen i sentrum med full tilgang til Kvitfjells mangfoldige alpinbakker. Ønsker du en langrennstur før eller etter bakken åpner, er også det lett tilgjengelig.

Nypreppede løyper, frisk luft og vakker natur ligger rett utenfor døren. Ønsker du kvalitetstid med familien, kan kveldene nytes i flotte leiligheter med godt utstyrte kjøkken. Er ønsket å gå ut å spise, ligger det flere hyggelige restauranter i nærheten.

Både barneområder, Kids-parken, Kids World Cup og bakkene hvor hele familien kan utvikle seg på ski ligger rett utenfor Yttersvingen. 

Løypekart med Yttersvingen

Yttersvingen markert på Kvitfjells løypekart.

Ski inn og ut og god oversikt

Yttersvingen har skibakken, skiheiser, barneområde og langrennsspor rett utenfor døren. Rett utenfor bygget ligger en gondol og stolheisen Vestsiden Express som tar deg til toppen av Kvitfjell, og et mangfold av ulike løyper og heiser.

Alle løypene på vestsiden fører tilbake til Yttersvingen. Her får du full oversikt!

Gondolen, som er Yttersvingens nærmeste nabo, tar deg over til Kvitfjells nyeste fjellside, Varden, på ca. 90 sekunder. Her ligger 5 km familievennlige løyper i vanskelighetsgraden grønn og blå. Bakkene har jevn helling og er uten heng og vanskelige partier. Pudderskogen med et stort frikjøringsområde for dager med mye snø, og Vardenskogen som er en morsom skogsløype for barna med spennende figurer finner du også på Varden.

Langrenn
I umiddelbar nærhet til Yttersvingen ligger langrennsmuligheter med et løypenett på 600 km. Du kan også ta heisen til toppen av Varden og begynne skituren rett inn i snaufjellet. Se langrennskart.

Langrennskart med Yttersvingen

Yttersvingen markert på Kvitfjells langrennskart.

Trygt for barna

Kids trygghet for barna kvitfjell

Barneområdet Kids Skitorget ligger en kort sklitur unna Yttersvingen. Her ligger et oversiktlig, avgrenset område hvor barn og nybegynnere kan lære seg å stå på ski i trygge omgivelser.

Her ligger det en 80 meter lang båndheis med tilhørende løype hvor nybegynnere og de aller minste kan øve seg på ski i enkelt terreng mellom myke figurer. Den populære løypa Kids World Cup med eget starthus, fartsmåling og fotopunkt ligger her. Det samme gjør Kids-parken med hopp og rails for de spretne.

Skålheisen Barneskitrekket er super å øve seg på å kjøre heis i. Her får barna god hjelp av erfarne heisverter.

I Kvitfjell er det enkelt for barna å avansere fra båndheis til skålheis, og etterhvert prøve seg på i løypene på Varden og vestsiden, og kanskje med tiden helt til Olympiabakken på Mellomstasjonen!

Stå på ski med maskoten vår, Jøkul!

Jøkul er en liten, godhjertet Yeti som alltid ønsker å få seg en liten venn eller to. Jøkul bor i fjellene i Kvitfjell og elsker å stå på ski med alle barn! Jøkul står på ski barna hver uke i Kvitfjell.

Bli bedre kjent med Jøkul. 

Jøkul maskot på ski med barna

 

Tid med familien

På Yttersvingen ligger alt til rette for kvalitetstid med familien. Leilighetene har både gratis Wifi og TV. Men her er det også rom for å legge skjermene til side og finne finn frem kortstokken og terninger. Ønsker dere å spise middag i leiligheten, har Yttersvingen godt utstyrte kjøkken med alt dere trenger for å tilberede hyggelige måltider sammen. Det er også mulig å trekke seg tilbake til egne soverom for tid alene.

Ønsker dere å spise ute, er det flere hyggelige restauranter å velge mellom i nærheten.

Nyt skiferien i splitter nye, lekre leiligheter. 

 

Frister det med litt alenetid også? 

Noen ganger kan det være lurt å overlate opplæringen til profesjonelle skigledespredere. Skiskolen tilbyr privattimer og gruppetimer for alle nivåer. Er det behov for å leie ski, kan skiutstyret bestilles på forhånd. Velg Yttersvingen som hentested ved bestilling.

Les mer om hva skiskolen tilbyr her.

Bestill skiutleie

Bo komfortabelt i nærheten av alle fasiliteter

På Yttersvingen bor du i nærheten av alt, i snøsikre omgivelser 700 meter over havet. Så fort du parkerer bilen i oppvarmet garasje med lademuligheter, kan du legge fra deg skiutstyret ditt i skilockers, og ta heis rett opp til leiligheten.

Yttersvingen står ferdig til sesongen 2021-22, og kan bookes allerede nå. Yttersvingen er noe av det flotteste vi kan by på i Kvitfjell.

I umiddelbar nærhet til Yttersvingen finner du:

 • 38 komfortable leiligheter med enestående beliggenhet og høy standard
 • Ski inn og ut til Vestsiden og Varden, barneområde og langrennsmuligheter
 • Nærhet til populære restauranter som Gondolen Fjellbistro, Tyrihanstunet og Lettvint
 • Skiutleie, oppmøte skiskole, sportsbutikk og heiskortutsalg
 • Bo midt i snøsikre omgivelser på 700 moh
 • Dagligvarebutikk med lokale varer

Yttersvingen får sin egen dagligvarebutikk hvor du kan supplere det viktigste du trenger til ferien og få muligheten til å skaffe lokale godbiter.
 

Komfortable leiligheter med høy standard

Yttersvingens leiligheter er flotte, praktiske, komfortable og har alt lagt til rette for at skiferien skal bi så enkel som mulig. Yttersvingens 38 leiligheter har adkomst med heis. Leilighetene har fra 2-4 soverom og 4-9 sengeplasser. En del av leilighetene kan knyttes sammen med naboleiligheten, slik at det blir enklere å reise flere familier sammen på tur. Leilighetene er eksklusive med flott innredning, godt utstyrt kjøkken og har enten balkong, markterrasse eller fransk balkong. Toppleilighetene har peis. 

 • Høy standard
 • Gratis wifi
 • TV
 • Mikrobølgeovn
 • Kjøleskap og fryser
 • Lydanlegg
 • Vask og tørk (leilighetene med 3-4 soverom)
 • Peis (kun toppleilighetene)
 • Balkong, markterrasse eller fransk balkong
 • Connecting rooms som gir opp til 14 sengeplasser 
 • Skilockers med tørkemuligheter

Suiter - når du vil unne deg det lille ekstra!

Suitene på Yttersvingen er å anbefale for deg som ønsker å unne seg det lille ekstra. Leilighetene er eksklusivt innredet, har tre soverom, syv sengeplasser og ett bad. Her er det også peis og balkong med flott utsikt. Suitens lune stue inneholder sofa, peis og TV. Ønsker man å slappe av med musikk, er det trådløs høyttaler tilgjengelig. Hemsen har en koselig lesekrok.

Kjøkkenet er velutstyrt for selvhushold, og inneholder kjøleskap med fryser, komfyr, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Koselig spisegruppe for felles måltider. Suitene har 3 soverom med dobbeltseng, familiekøye og enkeltsenger og 1 bad med dusj, toalett, vaskemaskin og tørketrommel. 

Øvrig informasjon
Gratis WiFi, balkong, fransk balkong, skilockers. Kolonial med dagligvarer i 1. etg.

Suitene ligger i 3. etg. Adkomst fra heis fra parkeringshuset eller hovedinngang. Garasjekjelleren er oppvarmet. Her er det 17 parkeringsplasser med lader for el-bil. Ved fullbooket kapasitet i parkeringskjeller, er det tilrettelagt for utendørs parkering tett på Yttersvingen.