ski
ski

Nyheter Kvitfjell 19-20

Tags
blogg

Se hvilke nyheter som kommer til vintersesongen 2019-2020 i Kvitfjell Alpinanlegg.

Ny restaurant på toppen av Varden
Hovednyheten i Kvitfjell til kommende sesong er den nye restauranten som blir bygd ved toppen av stolheisen i Kvitfjell Varden. Etter planen vil nederste etasje og toalettavdeling åpnes til jul og ferdigstilt til uke 7. 

Tomta som det bygges på har storslått utsikt mot både Rondane og Jotunheimen. Her kan du skli rett inn fra heisen, men det vil også bli tilrettelagt med adkomst fra turløypenettet slik at de som er ute på en lang eller kort langrennstur enkelt kan komme innom for en matbit, eller noe godt å drikke. Fra toppen på Varden er ikke turen veldig lang over til Skeikampen.

Restauranten vil i første omgang være åpen når heisen går, mens det på sikt planlegges med utvidet åpning også på kveldstid ettersom det kommer flere hyttebeboere til i Vardenområdet. I tillegg til den nye restauranten blir det tilrettelagt for et nytt og solrikt uteområde som vil bli tatt i bruk når været tillater det. 

Kvitfjell har fra før en rekke serveringssteder som har høy kvalitet på service – og mattilbudet. Bygningsmessig kvalitet, god atmosfære og konsept, har vært viktig i planleggingen av det nye prosjektet. Restauranten er tegnet av Nordic – office of architecture. Det er Stenumgård bygg fra Fåvang som står for selve utbyggingen.

Ny restaurant på Varden

Lys på Vestsiden
Til sesongen 19-20 vil det bli bygd ut flomlys i Barnetrekket, og i barneområdet, på vestsiden. Her blir det muligheter både for store og små å utfolde seg på ski en del kvelder gjennom sesongen. Flomlyset vil også dekke Blåparken, der du finner en rekke hopp og rails.

Kapasitetsøkning på Vestsiden Express
Før sesongen blir det montert på flere stoler på Vestsiden Express. Dette gjør at kapasiteten øker, og det blir bedre flyt i trafikken på dager med mange gjester i anlegget.

Gondolen Fjellbistro
Ski In Diner på Vestsiden har skiftet navn og konsept til «Gondolen Fjellbistro». Men ny og utvidet terrasse, nytt møblement og et helt nytt matkonsept. I tillegg selges ferske brød fra Bakeriet i Lom.

Junior Skipatruljen
Det blåses nytt liv i den populære aktiviteten «Junior Skipatruljen». En gratis aktivitet for alle barn mellom 4 og 12 år som har lyst til å være med å gjøre Kvitfjell til et bedre sted å være. 

Barna kjører uniformert på eget (les: foreldrenes) ansvar rundt i anlegget og kan kommunisere med andre Junior Skipatruljører gjennom "bråkie talkies" og har f.eks. mulighet til å avtale eksklusive "varm drikke-treff" for å oppdatere hverandre om hva som skjer. Uniformen består av en spesialdesignet vest, en førstehjelp-kit, "bråkie talkie" og et klistremerke. Alle som jr. skipatruljører har eksklusive fordeler på varm drikke på ulike serveringssteder i Kvitfjell. Det er to kriterier for å "jobbe" som en "Jr. Skipatrulje": skivettregler må læres og hjelm må brukes.

Junior Skipatruljen har sitt hovedsete i Junior Skipatruljebua som ligger i KIDS GGH, her kan man planlegge møter eller bare ta et pust i bakken. Utenfor vil det stå en snøscooter som tilhører Junior Skipatruljen, denne kan barna leke så mye de vil på.

Se flere artikler