Kvitfjell huser ikke bare alpinbakker, men også milevis med langrennsspor.

Ingen bakker med større variasjon

FÅVANG, Ikke la øyet lure deg til å tro Kvitfjell kun er den råe utforløypa du ser fra motorveien. Da blir du overrasket.


Fred, ro og nypreppa løyper så langt øyet kan se. Brede, lange løyper der ordet heiskø knapt eksisterer. Snø i mengder og restauranter som oser hjemmelaget så langt det rekker. Man kan bli rent euforisk når stolheisen bikker over første punkt i Kvitfjell. Når du fortsetter videre får du virkelig åpnet øynene for hva som skjuler seg.

At dette er en skjult perle vil mange være enig i for her finnes det bakker mange av oss fortsatt ikke har testet.
Variasjonen av løyper i Kvitfjell tilsier at her finner man noe for alle.

 

Utfor og pudder i skjønn harmoni

Fra toppen i Kvitfjell, når du har passert de velkjente World Cup-løypene som Rossi-spranget og Wintherhogget, får du flere fjellsider til din fulle disposisjon. Enten det er ned vestsiden, eller over til andre siden, Varden. Fra alle sider finner du også muligheten for pudder og løssnøkjøring. 

En av Kvitfjells største fordeler er snøgarantien. Her finner du snø fra tidlig november som ligger helt ut til slutten av april. Anlegget ligger i en snøsikker region i Innlandet, så om man vil velge seg et sted man vet man får mest ut av både penger og muskler, da er Kvitfjell en sikker vinner.

Totalt i bakken er det 34 kilometer med alpinbakker som sprer seg ut over de 854 høydemeterne. Variasjonen av grønne, blå, gule og svarte løyper er mange, for ikke å snakke om de løypene som har olympisk formasjon. I tillegg finner du milevis med nypreppa langrennsspor hele sesongen som gir deg muligheten til å nå både Gålå, Gausdal og Skeikampen sine områder for egen maskin. 

I Kvitfjell finner du både pudder og løssnø.