World Cup Kvitfjell
Moro for alle på Tyrihans, Kvitfjell.

Derfor bør du besøke oss WC-helgen!

KVITFJELL, Ikke bare er World-Cup-helgen fylt til randen av verdens råeste alpinister, dette er også den mest episke skihelgen hele vinteren i Kvitfjell. Ikke gå glipp av årets folkefest i alle tre fjellsider.

Første helga i mars braker det løs igjen. World Cupen er endelig tilbake i fjellet vårt. Den mannlige verdensklassen konkurrerer i utfor på lørdag og i super-g på søndag. Alt ligger til rette for en skikkelig skihelg, og flere av de store heisene har også forlenget åpningstid denne helgen.

- Denne helgen er i seg selv utrolig spennende med tanke på alle utøverne på plass. I år er det også utrolig gøy med vår egen lokalhelt, Kjetil Jansrud, som vi håper skal kjøre bra. Det mange som tror har begrenset framkommelighet for vanlig skikjøring denne helgen, men slik er det så absolutt ikke. Det er kun en liten del av anlegget, én av våre tre fjellsider, som påvirkes av arrangementet, sier markedssjef i Alpinco, Veslemøy Wedum.

Daglig leder, Odd Stensrud, har selv vært i Kvitfjell i mange år og opplevd sin del av dette sirkuset. Han oppfordrer alle som er glad i ski til å komme seg ut.

- Ikke bare får man her oppleve verdenseliten på nært hold med fart og spenning, man får også full uttelling for en skikkelig skihelg i alle våre fjellsider, sier Stensrud.

Se programmet for WC-helgen

 

Noe for alle

WC-helgen i Kvitfjell er alltid årets største begivenhet. Programmet fra arrangørenes side er smekkfullt av spennende både arrangement og leker, for store og små. I målområdet er det alltid gøy, med lokale stands av mat fra området, underholdning, og overalt i resten av fjellet har serveringsstedene skreddersydde menyer, åpne uteterrasser og ikke minst: afterski.

For de minste er det dessuten alltid stor stas med Kjetil Jansrud Race.

- Dette er et mini World-Cup-renn for barna, der alle ungene får kjøre i nederste del av utforløypa med direktebilder og tider som vises på storskjermen. Her er det alltid fullt med unger som elsker alpint og som får prøve seg som superstjerner for en dag, sier Wedum.

Barnas World-Cup i Kvitfjell.

Tre fjellsider

Fjellet i seg selv er som regel utsolgt for overnatting denne helgen, både på hotell og i hytter. Skiforholdene på denne tiden av året er også spesielt bra, og selv om hovedrennet og konkurransene foregår på Østsiden, har Kvitfjell flere fjellsider å tilby alle.

-  Hos oss finner jo alle en bakke som passer for seg. Kvitfjell Alpinanlegg har en enorm variasjon og bredde i tilbudet, så for mange er halve opplevelsen denne helgen og sitte i solsteiken på Vestsiden med en kakao eller noe annet godt å drikke, nyte skikkelig god skikjøring etterfulgt av god lunsj og skikkelig folkefest.

-  Noen føler de har vært med på WC-helgen enda de kun har vært på Vestsiden og kjørt perfekte svinger hele denne helgen uten å engang bevege seg på østsiden, sier hun.

Kvitfjell er perfekt som arena for gode prestasjoner. Derfor har arrangørene av World Cupen også lagt næringslivskonferansen, Russispranget 2022, til Kvitfjell denne samme helgen i VIP-teltet nede i målområdet.

Her handler det om hvordan man kan skape verdier gjennom lokale investeringer, og det er flere spennende navn på foredragslisten.

- Blant annet skal Alpincos egen Anders Buchardt på talerstolen her, så det er spennende. Det er mange som har mye å lære av hverandre i bransjen, så dette har vi stor tro på. Ikke minst er det utrolig spennende at dette foregår i vårt fjell, på vår arena og næringsliv, sier Wedum.

World Cup i Kvitfjell.

Dele denne artikeln?