Kvitfjell en del av OL-2022

Kvitfjell Alpinanlegg er meget positive

Toppidrett ligger i Kvitfjells gener, og destinasjonen kan takke OL i 1994 på Lillehammer for dens eksistens. De siste 20 årene er det gjennomført over 50 velykkede World Cup-renn i Olympiabakken, og World Cup Kvitfjell ligger inne i FIS-kalenderen til 2017. Nå er altså Oslo i gang med å jobbe fram en søknad til nytt OL i 2022, og Kvitfjell/Hafjell og Lillehammer er valgt som areaner som Oslo 2022 ønsker å benytte!

Oslo 2022 kan velge trasèer fra øverste hylle

(Se hjelmkamerafilm)

Kvitfjell har jo allerede Olympiabakken som har rukket å bli en klassiker i World Cup-sirkuset. Løypa er spektakulær og utfordrende. En seier i Kvitfjell har høy status blant alpin-eliten. Jansrud og Svindal har begge knekt koden til denne bakken. Og under forrige World Cup ble pallen tapetsert av de norske fargene. Det er skissert en tilleggstrasè som skal være en forlenging av Nasjonalanleggsløypa (Nr 2). Denne forlengelsen vil gå nord for den nederste stolheisen (Olympic Express) og koble seg på målområdet nede under Løftet.

(Bilde til høyre)

I det siste har en prosjektgruppe arbeidet med en ny trasè, og denne vil starte på Segelstadseterkampen og koble seg på den eksisterende Olympiabakken ved Krystallen. Løypa vil bli ca. 350 meter lengre enn dagens løype, noe som gjør at det vil ta ca. 12 sekunder lengre å kjøre den. Det gir den en total sluttid på ca. 1m 57s. Ole Kristian Furuseth og Lasse Kjuus har klokketro på denne varianten- En ny og mer ekstrem utfortrasé, i et anlegg som allerede har bred erfaring som arrangør av både OL og World Cup, vil kunne sikre suksess i en søknad

Nyheter

Online booking

Total-
Ett heiskort - to anlegg